podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Μαρία Συρεγγέλα: «Θέλω να στηρίξω τις γυναίκες να αποτινάξουν στερεότυπα και προκαταλήψεις»

«Η λύση του δημογραφικού περνάει μέσα από την ισότητα των φύλων» λέει στην Ντίνα Καράτζιου η Μαρία Συρεγγέλα, υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ στο Δυτικό τομέα, στη Β2 Περιφέρεια. 

Η κ. Συρεγγέλα υποστηρίζει ότι το δημογραφικό εκτός από τη χάραξη ενός μακρόπνοου και συνεκτικού σχεδίου, απαιτεί «να επενδύσεις σε πολιτικές ισότητας των φύλων». 

Τονίζει ότι  για πρώτη φορά υπάρχει  ένα τέτοιο εθνικό σχέδιο ισότητας ούτως ώστε η διάσταση του φύλου να διαπνέει και διατρέχει τις πολιτικές όλων των υπουργείων (Gender mainstreaming).

Για το ζήτημα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια λέει ότι «Δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων θα πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν τα ίδια δικαιώματα».

Πρώην υφυπουργός εργασίας δημογραφικής πολιτικής, οικογένειας και ισότητας των φύλων, μάς μιλάει για τις πολιτικές ενδυνάμωσης των γυναικών και στήριξης των θυμάτων κακοποίησης και ενδοικογενειακής βίας αλλά και για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν μείωση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ γυναικών και ανδρών στην αγορά εργασίας.

Η ίδια θεωρεί, ότι το λιθαράκι που ισχυρίζεται ότι έβαλε η ίδια στην εφαρμογή πολιτικών ισότητας και οικογένειας, πιστεύει ότι θα παίξει κρίσιμο ρόλο στην επιλογή των πολιτών όταν θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη. 

Περισσότερα επεισόδια

Από τη «Γαλατού» του Βερμέερ, στο «Νόμο του Μπαγιάτικου Ψωμιού» και την ισπανική σούπα σαλμορέχο

O πιο γνωστός, ίσως, και πιο δημοφιλής πίνακας του Βερμέερ στο Rijkmuseum στο Άμστερνταμ, η «Γαλατού», δείχνει μια υπηρέτρια να ρίχνει γάλα σε μια πήλινη γαβάθα, ήρεμη, χαλαρή, ακίνητη -όπως τα πάντα γύρω της. Το μόνο που βρίσκεται σε κίνηση είναι το γάλα που ρέει. Το κορίτσι που είναι προσηλωμένο στην πράξη της έχει μπροστά της ένα ολόκληρο καρβέλι και κομμάτια από μπαγιάτικο ψωμί. Ο τρόπος...

Τι να κάνετε αν το παιδί σας νοσήσει από σακχαρώδη διαβήτη

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι ένας τύπος διαβήτη που εμφανίζεται κυρίως στην παιδική και εφηβική ηλικία. Ποια είναι τα δύσκολα περάσματα της νόσου; Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια; Πόσο έχει βοηθήσει η τεχνολογία; Μια εκ βαθέων εξομολόγηση από την Ελένη Φάκου που νόσησε στα δώδεκα της χρόνια της και ζει τριάντα χρόνια τώρα με τη νόσο έχοντας παρακολουθήσει αλλά και δοκιμάσει τις περισσότερες...

Πώς είναι να κάνεις restart στη ζωή όντας ανάπηρη;

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Βένια Σταυροπούλου μιλά στη Χρυσέλλα Λαγαρία και το Θοδωρή Τσάτσο για την επανεκκίνηση που χρειάστηκε να κάνει, όντας πλέον ανάπηρη, στη ζωή και την καριέρα της, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και τα επόμενα σχέδια της.