Mόνο οι πλούσιοι μπορούν να τρώνε υγιεινά;
Η Ντίνα Καράτζιου συζητά με την διατροφολόγο και Ειδικό Σύμβουλο Διαχείρισης Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων Αντωνία Πανανάκη, σχετικά με το πως η διατροφή ενισχύει τις ταξικές διαφοροποιήσεις και γιατί από βιολογική ανάγκη, είναι πια, ένας τρόπος προβολής της κοινωνικής μας ταυτότητας.
Πως τρέφονται οι άνθρωποι των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων; Γιατί οι παχύσαρκοι έφηβοι στην Ελλάδα προέρχονται από λιγότερο εύπορες οικογένειες; Πόσο ταξική είναι η διατροφή μας;
Πολύ συχνά, ειδικοί, όπως γιατροί και διατροφολόγοι, μιλάνε, για την αναγκαιότητα μίας σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Σπανίως όμως, στη δημόσια συζήτηση, στα social που κατακλύζονται από συνταγές, με vegan, gluten-free προϊόντα super foods τροφές, γίνεται λόγος, για το πόσο τελικά κοστίζει να τρως καλά.
