podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Mόνο οι πλούσιοι μπορούν να τρώνε υγιεινά;

Η Ντίνα Καράτζιου συζητά με την διατροφολόγο και Ειδικό Σύμβουλο Διαχείρισης Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων Αντωνία Πανανάκη, σχετικά με το πως η διατροφή ενισχύει τις ταξικές διαφοροποιήσεις και γιατί από βιολογική ανάγκη, είναι πια, ένας τρόπος προβολής της κοινωνικής μας ταυτότητας. 

Πως τρέφονται οι άνθρωποι των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων; Γιατί οι παχύσαρκοι έφηβοι στην Ελλάδα προέρχονται από λιγότερο εύπορες οικογένειες; Πόσο ταξική είναι η διατροφή μας;

Πολύ συχνά, ειδικοί, όπως γιατροί και διατροφολόγοι, μιλάνε, για την αναγκαιότητα μίας σωστής και  ισορροπημένης διατροφής. Σπανίως όμως, στη δημόσια συζήτηση, στα social που κατακλύζονται από συνταγές, με vegan, gluten-free προϊόντα super foods τροφές, γίνεται λόγος, για το πόσο τελικά κοστίζει να τρως καλά.

Περισσότερα επεισόδια

Πώς μπορούν τα τυφλά άτομα να γνωρίζουν τι φωτογραφίες ποστάρουμε;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το πώς το alt text αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — κάνοντάς τα πιο φιλικά προς όλους. Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε περιγραφές στις εικόνες; Ποιες σελίδες δίνουν το καλό παράδειγμα; Στο επεισόδιο μιλούν επίσης ο Χάρης Δημητρακόπουλος, δημιουργός της σελίδας «Και η Βιολογία είναι πολύ κουλ», και ένα...

Aν ξέραμε τι τρώμε...

Ο Αντώνης Ζαμπέλας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA), μιλάει για τις πιο συχνές παραβάσεις στην αγορά, τις παγίδες στις ετικέτες, τις προκλήσεις της διατροφικής πολιτικής αλλά και για το τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.Από τις περιπτώσεις ελλιπούς ή ανακριβούς επισήμανσης αλλεργιογόνων ουσιών μέχρι...

Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Υπάρχουν όνειρα που μένουν στα χαρτιά κι άλλα που γίνονται πραγματικότητα με υπομονή, πείσμα και καλή παρέα. Μια τέτοια ιστορία θα ακούσουμε σήμερα: την ιστορία των Whisky Friends, μιας παρέας εννέα φίλων που αποφάσισε να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του ουίσκι. Χωρίς να έχουν καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία αλλά με απεριόριστο πάθος για το ποτό που αγαπούν, τόλμησαν να...