podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Mόνο οι πλούσιοι μπορούν να τρώνε υγιεινά;

Η Ντίνα Καράτζιου συζητά με την διατροφολόγο και Ειδικό Σύμβουλο Διαχείρισης Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων Αντωνία Πανανάκη, σχετικά με το πως η διατροφή ενισχύει τις ταξικές διαφοροποιήσεις και γιατί από βιολογική ανάγκη, είναι πια, ένας τρόπος προβολής της κοινωνικής μας ταυτότητας. 

Πως τρέφονται οι άνθρωποι των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων; Γιατί οι παχύσαρκοι έφηβοι στην Ελλάδα προέρχονται από λιγότερο εύπορες οικογένειες; Πόσο ταξική είναι η διατροφή μας;

Πολύ συχνά, ειδικοί, όπως γιατροί και διατροφολόγοι, μιλάνε, για την αναγκαιότητα μίας σωστής και  ισορροπημένης διατροφής. Σπανίως όμως, στη δημόσια συζήτηση, στα social που κατακλύζονται από συνταγές, με vegan, gluten-free προϊόντα super foods τροφές, γίνεται λόγος, για το πόσο τελικά κοστίζει να τρως καλά.

Περισσότερα επεισόδια

Γιατί να αποκλείουμε τους ανάπηρους από τον εθελοντισμό;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για τον εθελοντισμό, την προσβασιμότητα και την ένταξη των αναπήρων στις εθελοντικές δράσεις.Παράλληλα, ανοίγουν το θέμα της αναπηρίας στην τρίτη ηλικία: πώς αλλάζει η ζωή όταν η αναπηρία έρχεται αργότερα στη ζωή ενός ατόμου, ποιες δομές στήριξης υπάρχουν και τι βιώνουν οι φροντιστές.Καλεσμένη της Χρυσέλλας Λαγαρία και του Θοδωρή Τσάτσου είναι η...

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη και η ενσυναίσθηση αλλάζουν τον τρόπο που εργαζόμαστε

Ζούμε στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, της υβριδικής εργασίας καθώς και των νέων ψηφιακών εργαλείων που ήδη αλλάζουν ριζικά τον τρόπο που εργαζόμαστε. Στο πλαίσιο αυτό, δύο είναι οι κρίσιμοι παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προσαρμογή και την εξέλιξη των εργαζομένων: η συνεχής εκπαίδευση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων. Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό για ελεύθερους επαγγελματίες και...

Πώς μπορούν τα τυφλά άτομα να γνωρίζουν τι φωτογραφίες ποστάρουμε;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το πώς το alt text αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — κάνοντάς τα πιο φιλικά προς όλους. Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε περιγραφές στις εικόνες; Ποιες σελίδες δίνουν το καλό παράδειγμα; Στο επεισόδιο μιλούν επίσης ο Χάρης Δημητρακόπουλος, δημιουργός της σελίδας «Και η Βιολογία είναι πολύ κουλ», και ένα...