podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Ο Δημήτρης Λίεμ φτιάχνει το πιο εθιστικό kimchi στο λιμάνι του Πειραιά

Ο Δημήτρης Λίεμ μεγάλωσε στο Σχιστό Κορυδαλλού. Η μητέρα του είναι Κερκυραία και ο πατέρας του Ινδονήσιος και μεγάλωσε μέσα στο απόλυτο multi culti περιβάλλον με θείους και θείες από όλο τον κόσμο, μια και κάπως τύχαινε και όλοι στην οικογένεια των γονιών του παντρεύονταν συντρόφους από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Όταν ήταν πιο νέος δεν ήθελε με τίποτα να γίνει μάγειρας. Το είχε δει το «έργο» στην κουζίνα του καραόκε μπαρ που διατηρούσαν οι γονείς του στην Τρούμπα. Ένταση, φωνές και χαμός. Ήθελε να μείνει μακριά απ’ όλο αυτά. Κι έκανε φιλότιμες προσπάθειες να το αποφύγει. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, έγινε κομμωτής, έκανε διάφορες άλλες δουλειές, μέχρι που πήγε σε σχολή μαγειρικής.

Έπειτα από θητεία σε διάφορα εστιατόρια, ανάμεσα στα άλλα και στο Matsuhisa, γνώρισε τον σημερινό του συνέταιρο, τον Σπύρο Μανέτα, ο οποίος είναι παντρεμένος με την αδελφή της γυναίκας του. Πώς τα φέρνει η ζωή, ε;

Ο Σπύρος έχει πατέρα Κεφαλονίτη και μητέρα από την Κορέα. Οι δυο τους έστησαν ίσως το πιο ενδιαφέρον ασιατικό fusion μαγαζί που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, το Kitschen στον Πειραιά, σε ένα εντελώς απροσδόκητο και εκτός πιάτσας σημείο. Σε ένα στενάκι κάθετο της Ακτής Μιαούλη, όπου, ανάμεσα στα άλλα, σερβίρουν ένα απίθανο kimchi βασισμένο σε συνταγή της Κορεάτισσας γιαγιάς του Σπύρου.

Περισσότερα επεισόδια

Πώς μπορούν τα τυφλά άτομα να γνωρίζουν τι φωτογραφίες ποστάρουμε;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το πώς το alt text αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — κάνοντάς τα πιο φιλικά προς όλους. Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε περιγραφές στις εικόνες; Ποιες σελίδες δίνουν το καλό παράδειγμα; Στο επεισόδιο μιλούν επίσης ο Χάρης Δημητρακόπουλος, δημιουργός της σελίδας «Και η Βιολογία είναι πολύ κουλ», και ένα...

Aν ξέραμε τι τρώμε...

Ο Αντώνης Ζαμπέλας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA), μιλάει για τις πιο συχνές παραβάσεις στην αγορά, τις παγίδες στις ετικέτες, τις προκλήσεις της διατροφικής πολιτικής αλλά και για το τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.Από τις περιπτώσεις ελλιπούς ή ανακριβούς επισήμανσης αλλεργιογόνων ουσιών μέχρι...

Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Υπάρχουν όνειρα που μένουν στα χαρτιά κι άλλα που γίνονται πραγματικότητα με υπομονή, πείσμα και καλή παρέα. Μια τέτοια ιστορία θα ακούσουμε σήμερα: την ιστορία των Whisky Friends, μιας παρέας εννέα φίλων που αποφάσισε να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του ουίσκι. Χωρίς να έχουν καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία αλλά με απεριόριστο πάθος για το ποτό που αγαπούν, τόλμησαν να...