podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Ο Δημήτρης Λίεμ φτιάχνει το πιο εθιστικό kimchi στο λιμάνι του Πειραιά

Ο Δημήτρης Λίεμ μεγάλωσε στο Σχιστό Κορυδαλλού. Η μητέρα του είναι Κερκυραία και ο πατέρας του Ινδονήσιος και μεγάλωσε μέσα στο απόλυτο multi culti περιβάλλον με θείους και θείες από όλο τον κόσμο, μια και κάπως τύχαινε και όλοι στην οικογένεια των γονιών του παντρεύονταν συντρόφους από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Όταν ήταν πιο νέος δεν ήθελε με τίποτα να γίνει μάγειρας. Το είχε δει το «έργο» στην κουζίνα του καραόκε μπαρ που διατηρούσαν οι γονείς του στην Τρούμπα. Ένταση, φωνές και χαμός. Ήθελε να μείνει μακριά απ’ όλο αυτά. Κι έκανε φιλότιμες προσπάθειες να το αποφύγει. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, έγινε κομμωτής, έκανε διάφορες άλλες δουλειές, μέχρι που πήγε σε σχολή μαγειρικής.

Έπειτα από θητεία σε διάφορα εστιατόρια, ανάμεσα στα άλλα και στο Matsuhisa, γνώρισε τον σημερινό του συνέταιρο, τον Σπύρο Μανέτα, ο οποίος είναι παντρεμένος με την αδελφή της γυναίκας του. Πώς τα φέρνει η ζωή, ε;

Ο Σπύρος έχει πατέρα Κεφαλονίτη και μητέρα από την Κορέα. Οι δυο τους έστησαν ίσως το πιο ενδιαφέρον ασιατικό fusion μαγαζί που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, το Kitschen στον Πειραιά, σε ένα εντελώς απροσδόκητο και εκτός πιάτσας σημείο. Σε ένα στενάκι κάθετο της Ακτής Μιαούλη, όπου, ανάμεσα στα άλλα, σερβίρουν ένα απίθανο kimchi βασισμένο σε συνταγή της Κορεάτισσας γιαγιάς του Σπύρου.

Περισσότερα επεισόδια

Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική πραγματικότητα

Η Ντίνα Καράτζιου και ο Νάσος Στασινάκης συζητούν για τη νέα κανονικότητα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά με τις μονάδες αφαλάτωσης που παράγουν πανάκριβο νερό, τις ανεξέλεγκτες ιδιωτικές γεωτρήσεις, την παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες νερού και την απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου διαχείρισης του φαινομένου, δεδομένης της αύξησης των τουριστικών ροών και της...

Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Το νέο πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες, καθώς φέρνει ρυθμίσεις όπως η δυνατότητα 13ωρης ημερήσιας απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη − μέτρο που γεννά σοβαρά ερωτήματα, ιδιαίτερα όταν η Eurostat καταγράφει την Ελλάδα ως την ευρωπαϊκή χώρα με τον υψηλότερο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (39,8 ώρες έναντι 36 της Ε.Ε.). Ποια είναι η ουσία των νέων ρυθμίσεων; Πώς επηρεάζουν...

«Kykloi by Priceless»: Ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας όπου η μαγειρική βρίσκει νέο νόημα

Υπάρχει τρόπος να δημιουργείς εμπειρίες με νόημα που ταυτόχρονα όμως «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα, την ένταξη και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Και, τελικά, τι σημαίνει ο όρος «mindul cuisine»;Ο παρουσιαστής και content creator Σπύρος Μαργαρίτης υποδέχεται στα στούντιο της LiFO, τη Λουκία Χωραφά, Head of Marketing της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και τον σεφ...