podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Οι θεραπευτικές εφαρμογές της ιμπογκαΐνης

Είναι ένα φυσικό αλκαλοειδές που προέρχεται από την ιμπόγκα, έναν αυτοφυή αφρικανικό θάμνο. Διαθέτει ψυχοδηλωτικές όπως και ιαματικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά εδώ και αιώνες σε θρησκευτικές τελετές καθώς και στην παραδοσιακή ιατρική.

Τη δεκαετία του ’60 διαπιστώθηκε ότι με τη δέουσα χρήση και υπό την επίβλεψη ειδικών μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα σε θέματα ψυχικής υγείας αφενός, στην οριστική απαλλαγή από μια σειρά από εξαρτησιογόνες ουσίες αφετέρου, με εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Μιλήσαμε για όλα αυτά με τον Κωνσταντίνο Μακεδόνα, τον πρώτο άνθρωπο στην Ελλάδα που δουλεύει συστηματικά χρόνια τώρα με την ιμπογκαΐνη η οποία, σημειωτέον, δεν είναι παράνομη. Πολυεξαρτημένος παλιότερα και ο ίδιος και έχοντας αποφύγει τα χειρότερα χάρη σε εκείνη την εμπειρία, έχει έκτοτε βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να ξανασταθούν στα πόδια τους και να τη δουν αλλιώς.

Διευκρινίζει ότι δεν ανταγωνίζεται άλλα προγράμματα ή μεθόδους απεξάρτησης αλλά προτείνει μια έγκυρη και αξιόπιστη εναλλακτική που είναι καιρός πια να γίνει προσβάσιμη σε όλους όσοι τη χρειάζονται, καλεί μάλιστα σε συνεργασία επ’ αυτού επιστήμονες και φορείς. Μιλήσαμε επίσης με δύο από τους ωφελούμενους αυτών των συνεδριών, οι οποίες τους άλλαξαν κυριολεκτικά τη ζωή, όπως βεβαιώνουν. Ας τους ακούσουμε.

Περισσότερα επεισόδια

Πώς μπορούν τα τυφλά άτομα να γνωρίζουν τι φωτογραφίες ποστάρουμε;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το πώς το alt text αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — κάνοντάς τα πιο φιλικά προς όλους. Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε περιγραφές στις εικόνες; Ποιες σελίδες δίνουν το καλό παράδειγμα; Στο επεισόδιο μιλούν επίσης ο Χάρης Δημητρακόπουλος, δημιουργός της σελίδας «Και η Βιολογία είναι πολύ κουλ», και ένα...

Aν ξέραμε τι τρώμε...

Ο Αντώνης Ζαμπέλας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA), μιλάει για τις πιο συχνές παραβάσεις στην αγορά, τις παγίδες στις ετικέτες, τις προκλήσεις της διατροφικής πολιτικής αλλά και για το τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.Από τις περιπτώσεις ελλιπούς ή ανακριβούς επισήμανσης αλλεργιογόνων ουσιών μέχρι...

Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Υπάρχουν όνειρα που μένουν στα χαρτιά κι άλλα που γίνονται πραγματικότητα με υπομονή, πείσμα και καλή παρέα. Μια τέτοια ιστορία θα ακούσουμε σήμερα: την ιστορία των Whisky Friends, μιας παρέας εννέα φίλων που αποφάσισε να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του ουίσκι. Χωρίς να έχουν καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία αλλά με απεριόριστο πάθος για το ποτό που αγαπούν, τόλμησαν να...