podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Οι θεραπευτικές εφαρμογές της ιμπογκαΐνης

Είναι ένα φυσικό αλκαλοειδές που προέρχεται από την ιμπόγκα, έναν αυτοφυή αφρικανικό θάμνο. Διαθέτει ψυχοδηλωτικές όπως και ιαματικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά εδώ και αιώνες σε θρησκευτικές τελετές καθώς και στην παραδοσιακή ιατρική.

Τη δεκαετία του ’60 διαπιστώθηκε ότι με τη δέουσα χρήση και υπό την επίβλεψη ειδικών μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα σε θέματα ψυχικής υγείας αφενός, στην οριστική απαλλαγή από μια σειρά από εξαρτησιογόνες ουσίες αφετέρου, με εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Μιλήσαμε για όλα αυτά με τον Κωνσταντίνο Μακεδόνα, τον πρώτο άνθρωπο στην Ελλάδα που δουλεύει συστηματικά χρόνια τώρα με την ιμπογκαΐνη η οποία, σημειωτέον, δεν είναι παράνομη. Πολυεξαρτημένος παλιότερα και ο ίδιος και έχοντας αποφύγει τα χειρότερα χάρη σε εκείνη την εμπειρία, έχει έκτοτε βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να ξανασταθούν στα πόδια τους και να τη δουν αλλιώς.

Διευκρινίζει ότι δεν ανταγωνίζεται άλλα προγράμματα ή μεθόδους απεξάρτησης αλλά προτείνει μια έγκυρη και αξιόπιστη εναλλακτική που είναι καιρός πια να γίνει προσβάσιμη σε όλους όσοι τη χρειάζονται, καλεί μάλιστα σε συνεργασία επ’ αυτού επιστήμονες και φορείς. Μιλήσαμε επίσης με δύο από τους ωφελούμενους αυτών των συνεδριών, οι οποίες τους άλλαξαν κυριολεκτικά τη ζωή, όπως βεβαιώνουν. Ας τους ακούσουμε.

Περισσότερα επεισόδια

Από τη «Γαλατού» του Βερμέερ, στο «Νόμο του Μπαγιάτικου Ψωμιού» και την ισπανική σούπα σαλμορέχο

O πιο γνωστός, ίσως, και πιο δημοφιλής πίνακας του Βερμέερ στο Rijkmuseum στο Άμστερνταμ, η «Γαλατού», δείχνει μια υπηρέτρια να ρίχνει γάλα σε μια πήλινη γαβάθα, ήρεμη, χαλαρή, ακίνητη -όπως τα πάντα γύρω της. Το μόνο που βρίσκεται σε κίνηση είναι το γάλα που ρέει. Το κορίτσι που είναι προσηλωμένο στην πράξη της έχει μπροστά της ένα ολόκληρο καρβέλι και κομμάτια από μπαγιάτικο ψωμί. Ο τρόπος...

Τι να κάνετε αν το παιδί σας νοσήσει από σακχαρώδη διαβήτη

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι ένας τύπος διαβήτη που εμφανίζεται κυρίως στην παιδική και εφηβική ηλικία. Ποια είναι τα δύσκολα περάσματα της νόσου; Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια; Πόσο έχει βοηθήσει η τεχνολογία; Μια εκ βαθέων εξομολόγηση από την Ελένη Φάκου που νόσησε στα δώδεκα της χρόνια της και ζει τριάντα χρόνια τώρα με τη νόσο έχοντας παρακολουθήσει αλλά και δοκιμάσει τις περισσότερες...

Πώς είναι να κάνεις restart στη ζωή όντας ανάπηρη;

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Βένια Σταυροπούλου μιλά στη Χρυσέλλα Λαγαρία και το Θοδωρή Τσάτσο για την επανεκκίνηση που χρειάστηκε να κάνει, όντας πλέον ανάπηρη, στη ζωή και την καριέρα της, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και τα επόμενα σχέδια της.