podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Παύλος Τσίμας: Η συναρπαστική του διαδρομή στο ελληνικό ραδιόφωνο

Η ιστορία ξεκινά από τη γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε, την Κυψέλη, και τον πρώτο ήχο που άκουσε στη ζωή του από ένα μικρό τραντζιστοράκι που έκρυβε κάτω από το μαξιλάρι του. Και μετά στη νομική και στην δικτατορία, στους κινηματογράφους της Πατησίων και της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην πρώτη διαδήλωση της ζωής του, στο ΚΚΕ, στο Ριζοσπάστη, στον 902 Αριστερά στα FM και στην μεγάλη αγάπη που έχει για τον κορυφαίο καλλιτέχνη όλων των εποχών, τον Bob Dylan, αλλά και τον Διονύση Σαββόπουλο, η διαδρομή του Παύλου Τσίμα στο ραδιόφωνο είναι συναρπαστική και καθηλωτική. 

Συναρπαστική γιατί κάθε στιγμή της και κάθε κομμάτι της διαδρομής συνοδεύεται από μικρά ή μεγάλα κεφάλαια της ιστορίας της δικής μας αλλά και της δικής του. Και καθηλωτική γιατί η ικανότητα του να αφηγείται τις ιστορίες τις δικές του και των άλλων είναι μοναδική και την ανακαλύπτεις στις παύσεις της φωνής του, στο ηχόχρωμα της και στον τρόπο που οι σκέψεις του τον οδηγούν σε συμπεράσματα και εκτιμήσεις. Το πιο πολύτιμο όμως εργαλείο του Παύλου Τσίμα είναι το μυαλό του που τρέχει με ταχύτητες μεγάλες. 

«Αν ναυαγούσα σε ένα νησί και έπρεπε να πάρω μαζί μου μία και μόνο ραδιοφωνική εκπομπή τότε θα έπαιρνα μαζί μου το ημερολόγιο του Παύλου Τσίμα» σημειώνει ο Γιώργος Μουχταρίδης.

Περισσότερα επεισόδια

Πώς μπορούν τα τυφλά άτομα να γνωρίζουν τι φωτογραφίες ποστάρουμε;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το πώς το alt text αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — κάνοντάς τα πιο φιλικά προς όλους. Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε περιγραφές στις εικόνες; Ποιες σελίδες δίνουν το καλό παράδειγμα; Στο επεισόδιο μιλούν επίσης ο Χάρης Δημητρακόπουλος, δημιουργός της σελίδας «Και η Βιολογία είναι πολύ κουλ», και ένα...

Aν ξέραμε τι τρώμε...

Ο Αντώνης Ζαμπέλας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA), μιλάει για τις πιο συχνές παραβάσεις στην αγορά, τις παγίδες στις ετικέτες, τις προκλήσεις της διατροφικής πολιτικής αλλά και για το τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.Από τις περιπτώσεις ελλιπούς ή ανακριβούς επισήμανσης αλλεργιογόνων ουσιών μέχρι...

Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Υπάρχουν όνειρα που μένουν στα χαρτιά κι άλλα που γίνονται πραγματικότητα με υπομονή, πείσμα και καλή παρέα. Μια τέτοια ιστορία θα ακούσουμε σήμερα: την ιστορία των Whisky Friends, μιας παρέας εννέα φίλων που αποφάσισε να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του ουίσκι. Χωρίς να έχουν καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία αλλά με απεριόριστο πάθος για το ποτό που αγαπούν, τόλμησαν να...