podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη και η ενσυναίσθηση αλλάζουν τον τρόπο που εργαζόμαστε

Ζούμε στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, της υβριδικής εργασίας καθώς και των νέων ψηφιακών εργαλείων που ήδη αλλάζουν ριζικά τον τρόπο που εργαζόμαστε. Στο πλαίσιο αυτό, δύο είναι οι κρίσιμοι παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προσαρμογή και την εξέλιξη των εργαζομένων: η συνεχής εκπαίδευση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων. Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις, τόσο από άποψη budget όσο και από άποψη χρόνου;

Η Κατερίνα Αγορογιάννη, Leadership Delivery Lead στο Vodafone Business, συζητά με τον αρχισυντάκτη της LiFO, Γιάννη Πανταζόπουλο.

Περισσότερα επεισόδια

Πώς μπορούν τα τυφλά άτομα να γνωρίζουν τι φωτογραφίες ποστάρουμε;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το πώς το alt text αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — κάνοντάς τα πιο φιλικά προς όλους. Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε περιγραφές στις εικόνες; Ποιες σελίδες δίνουν το καλό παράδειγμα; Στο επεισόδιο μιλούν επίσης ο Χάρης Δημητρακόπουλος, δημιουργός της σελίδας «Και η Βιολογία είναι πολύ κουλ», και ένα...

Aν ξέραμε τι τρώμε...

Ο Αντώνης Ζαμπέλας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA), μιλάει για τις πιο συχνές παραβάσεις στην αγορά, τις παγίδες στις ετικέτες, τις προκλήσεις της διατροφικής πολιτικής αλλά και για το τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.Από τις περιπτώσεις ελλιπούς ή ανακριβούς επισήμανσης αλλεργιογόνων ουσιών μέχρι...

Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Υπάρχουν όνειρα που μένουν στα χαρτιά κι άλλα που γίνονται πραγματικότητα με υπομονή, πείσμα και καλή παρέα. Μια τέτοια ιστορία θα ακούσουμε σήμερα: την ιστορία των Whisky Friends, μιας παρέας εννέα φίλων που αποφάσισε να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του ουίσκι. Χωρίς να έχουν καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία αλλά με απεριόριστο πάθος για το ποτό που αγαπούν, τόλμησαν να...