podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Πώς μαθαίνεις σε ένα κορίτσι να αγαπά τον εαυτό του ακριβώς όπως είναι;

Κορίτσι στην εφηβεία σημαίνει διαρκές μέτρημα, διαρκή σύγκριση και αγχωτικά πρότυπα: η ψυχολόγος Ειρήνη Καρακασίδου συζητάει με τη Χριστίνα Γαλανοπούλου και μας εξηγεί πώς οχυρώνεται μια θηλυκότητα στην πιο κρίσιμη ηλικία της ζωής της, σε ένα επεισόδιο podcast, σε συνεργασία με τη Dove.

Κορίτσι στην εφηβεία συνήθως σημαίνει σύγκριση και μέτρημα. Συγκρίνεσαι με άλλα κορίτσια, κάποτε και με νεαρές γυναίκες, και μετριέσαι συνεχώς. Το ύψος, τα κιλά, οι επιδόσεις, τα likes και οι followers στα social media. Ολοκληρη η έτσι κι αλλιώς περίπλοκη περίοδος της εφηβείας καταλήγει ένα κυνήγι με τα νούμερα στα οποία ένα κορίτσι πείθεται ότι πρέπει να χωρέσει. Και μετά η εικόνα – η εικόνα της στα social media, τα φίλτρα, τα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών: ένα ολόκληρο εργοστάσιο που την πιέζει, τη στενοχωρεί, την μαθαίνει να μην αποδέχεται και να μην αγαπά τον εαυτό της. Πώς το απαλείφουμε αυτό από τη ζωή ενός κοριτσιού και πώς το βοηθάμε να αγαπήσει τον εαυτό του ακριβώς όπως είναι; Η ψυχολόγος Ειρήνη Καρακασίδου εξηγεί στη Χριστίνα Γαλανοπούλου το πώς οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την έτσι κι αλλιώς δύσκολη διαδρομή. 

Περισσότερα επεισόδια

Πώς μπορούν τα τυφλά άτομα να γνωρίζουν τι φωτογραφίες ποστάρουμε;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το πώς το alt text αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — κάνοντάς τα πιο φιλικά προς όλους. Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε περιγραφές στις εικόνες; Ποιες σελίδες δίνουν το καλό παράδειγμα; Στο επεισόδιο μιλούν επίσης ο Χάρης Δημητρακόπουλος, δημιουργός της σελίδας «Και η Βιολογία είναι πολύ κουλ», και ένα...

Aν ξέραμε τι τρώμε...

Ο Αντώνης Ζαμπέλας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA), μιλάει για τις πιο συχνές παραβάσεις στην αγορά, τις παγίδες στις ετικέτες, τις προκλήσεις της διατροφικής πολιτικής αλλά και για το τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.Από τις περιπτώσεις ελλιπούς ή ανακριβούς επισήμανσης αλλεργιογόνων ουσιών μέχρι...

Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Υπάρχουν όνειρα που μένουν στα χαρτιά κι άλλα που γίνονται πραγματικότητα με υπομονή, πείσμα και καλή παρέα. Μια τέτοια ιστορία θα ακούσουμε σήμερα: την ιστορία των Whisky Friends, μιας παρέας εννέα φίλων που αποφάσισε να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του ουίσκι. Χωρίς να έχουν καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία αλλά με απεριόριστο πάθος για το ποτό που αγαπούν, τόλμησαν να...