podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Συμφωνία: Το μεγαλύτερο μουσικό επίτευγμα του ανθρώπινου πολιτισμού (Μέρος Β΄)

Γιατί η δημιουργική φλόγα της Συμφωνίας, που θεωρείται το πιο εξελιγμένο μουσικό είδος, παραμένει άσβεστη; Πώς εξελίσσεται το είδος από την γέννησή του στην Ιταλία του 17ου αιώνα έως την άνθισή του κυρίως στον γερμανικό κόσμο του 18ου και 19ου αιώνα; Επίσης, γιατί οι συνθέτες δια της συμφωνίας μετρούν το μεγαλείο τους;  

Πάμε να δούμε πως αυτά τα ιερά τέρατα της μουσικής μετουσιώσαν σε νότες την εποχή, τις αντιθέσεις, τα προσωπικά βιώματα, τις εξελίξεις στη μουσική, τις παρακαταθήκες του παρελθόντος αλλά και τα μηνύματα, το όραμά τους για ένα μέλλον που δεν θα αναδεικνύει τον ένα μέσα από το σύνολο και που θα στηρίζεται -όχι στις αντιθέσεις των λαών και των ανθρώπων- αλλά στην μεταξύ τους συμφωνία.

Περισσότερα επεισόδια

Πώς μπορούν τα τυφλά άτομα να γνωρίζουν τι φωτογραφίες ποστάρουμε;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το πώς το alt text αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — κάνοντάς τα πιο φιλικά προς όλους. Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε περιγραφές στις εικόνες; Ποιες σελίδες δίνουν το καλό παράδειγμα; Στο επεισόδιο μιλούν επίσης ο Χάρης Δημητρακόπουλος, δημιουργός της σελίδας «Και η Βιολογία είναι πολύ κουλ», και ένα...

Aν ξέραμε τι τρώμε...

Ο Αντώνης Ζαμπέλας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA), μιλάει για τις πιο συχνές παραβάσεις στην αγορά, τις παγίδες στις ετικέτες, τις προκλήσεις της διατροφικής πολιτικής αλλά και για το τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.Από τις περιπτώσεις ελλιπούς ή ανακριβούς επισήμανσης αλλεργιογόνων ουσιών μέχρι...

Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Υπάρχουν όνειρα που μένουν στα χαρτιά κι άλλα που γίνονται πραγματικότητα με υπομονή, πείσμα και καλή παρέα. Μια τέτοια ιστορία θα ακούσουμε σήμερα: την ιστορία των Whisky Friends, μιας παρέας εννέα φίλων που αποφάσισε να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του ουίσκι. Χωρίς να έχουν καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία αλλά με απεριόριστο πάθος για το ποτό που αγαπούν, τόλμησαν να...