podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Πολλοί πιστεύουν ότι η κατανάλωσή της είναι υπεύθυνη για ένα σωρό προβλήματα υγείας, από την παχυσαρκία μέχρι τον διαβήτη και από τα καρδιαγγειακά νοσήματα μέχρι ορισμένους τύπους καρκίνων. Όμως, είναι η ζάχαρη πραγματικά τόσο κακή όσο νομίζουμε;

Είναι καλό ή κακό να την αντικαθιστούμε με φυσικά γλυκαντικά όπως το μέλι, το σιρόπι αγαύης ή τη στέβια; Και πόσο ασφαλές είναι να καταναλώνουμε τρόφιμα και ποτά με γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη και η μαλτιτόλη; Τελικά, τι να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Περισσότερα επεισόδια

Γιατί να αποκλείουμε τους ανάπηρους από τον εθελοντισμό;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για τον εθελοντισμό, την προσβασιμότητα και την ένταξη των αναπήρων στις εθελοντικές δράσεις.Παράλληλα, ανοίγουν το θέμα της αναπηρίας στην τρίτη ηλικία: πώς αλλάζει η ζωή όταν η αναπηρία έρχεται αργότερα στη ζωή ενός ατόμου, ποιες δομές στήριξης υπάρχουν και τι βιώνουν οι φροντιστές.Καλεσμένη της Χρυσέλλας Λαγαρία και του Θοδωρή Τσάτσου είναι η...

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη και η ενσυναίσθηση αλλάζουν τον τρόπο που εργαζόμαστε

Ζούμε στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, της υβριδικής εργασίας καθώς και των νέων ψηφιακών εργαλείων που ήδη αλλάζουν ριζικά τον τρόπο που εργαζόμαστε. Στο πλαίσιο αυτό, δύο είναι οι κρίσιμοι παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προσαρμογή και την εξέλιξη των εργαζομένων: η συνεχής εκπαίδευση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων. Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό για ελεύθερους επαγγελματίες και...

Πώς μπορούν τα τυφλά άτομα να γνωρίζουν τι φωτογραφίες ποστάρουμε;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το πώς το alt text αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — κάνοντάς τα πιο φιλικά προς όλους. Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε περιγραφές στις εικόνες; Ποιες σελίδες δίνουν το καλό παράδειγμα; Στο επεισόδιο μιλούν επίσης ο Χάρης Δημητρακόπουλος, δημιουργός της σελίδας «Και η Βιολογία είναι πολύ κουλ», και ένα...