podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Πολλοί πιστεύουν ότι η κατανάλωσή της είναι υπεύθυνη για ένα σωρό προβλήματα υγείας, από την παχυσαρκία μέχρι τον διαβήτη και από τα καρδιαγγειακά νοσήματα μέχρι ορισμένους τύπους καρκίνων. Όμως, είναι η ζάχαρη πραγματικά τόσο κακή όσο νομίζουμε;

Είναι καλό ή κακό να την αντικαθιστούμε με φυσικά γλυκαντικά όπως το μέλι, το σιρόπι αγαύης ή τη στέβια; Και πόσο ασφαλές είναι να καταναλώνουμε τρόφιμα και ποτά με γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη και η μαλτιτόλη; Τελικά, τι να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Περισσότερα επεισόδια

«Πώς η ΔΕΠΥ με βοήθησε να λύσω ένα άλυτο μυστήριο ενός αιώνα σε αγγλικό μουσείο»

Κανείς δεν είχε καταφέρει να ανακαλύψει την ταυτότητα δύο γυναικών που απεικονίζονταν σε ένα ζευγάρι φωτογραφικών κορνίζων Fabergé στο Μουσείο του Μπράιτον. Ωστόσο, το μυστήριο λύθηκε χάρη στην ερασιτεχνική έρευνα μιας επισκέπτριας του μουσείου και συγκεκριμένα μιας Ελληνίδας με ΔΕΠΥ, της ηθοποιούς και σεναριογράφου Ανδριανής Ρέλλου. Πως είναι για ένα νευροδιαφορετικό παιδί η εμπειρία του...

Ποιος υπερασπίζεται τη συμπερίληψη στην εποχή Τραμπ;

Οι πολιτικές αποκλεισμού του αμερικανού προέδρου Τραμπ έχουν θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τα προγράμματα που στοχεύουν στη συμπερίληψη και την ισότητα. Πολλές πρωτοβουλίες υπέρ της διαφορετικότητας έχουν δεχτεί επιθέσεις ή περικοπές, με αποτέλεσμα να απειλείται η πρόοδος που είχε σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια. Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες κρατούν συχνά διφορούμενη στάση: άλλες υπερασπίζονται...

Πως είναι να είσαι τυφλός προπονητής μιας τυφλής αθλήτριας;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν με τον προπονητή τζούντο και ψυχολόγο Στάθη Σούλιο για τους Παρολυμπιακούς αγώνες, την εμπειρία του ως τυφλού προπονητή μιας τυφλής αθλήτριας, καθώς και τα εμπόδια που αντιμετώπισε στο δρόμο του για τους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι.