podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Γιατί συνήθως χάνουμε την όρεξή μας όταν αρρωσταίνουμε; Υπάρχουν γενικές διατροφικές αρχές που πρέπει να ακολουθούμε;Ποιες είναι οι βασικές τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα;Ποιες τροφές είναι κατάλληλες ​όταν ανεβάζουμε πυρετό;​ Και ποιες πρέπει να αποφεύγουμε;

Υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα που θεωρούνται «σούπερ τροφές» για την ανάρρωση από ασθένειες;Ποια είναι η σημασία των βιταμινών C και D όταν είμαστε άρρωστοι;Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των προβιοτικών (π.χ., γιαούρτι, κεφίρ) στη διατροφή κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας;Είναι απαραίτητα τα συμπληρώματα διατροφής όταν κάποιος είναι άρρωστος; Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς μύθοι σχετικά με τη διατροφή όταν αρρωσταίνουμε που δεν ισχύουν;

Ο Χρήστος Δερδεμέζης είναι κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος. 

Περισσότερα επεισόδια

Γάτα με λουρί: Αποστολή (όχι και τόσο) ακατόρθωτη!

Η ιστορία συνήθως πάει κάπως έτσι: βρίσκουμε ένα αδέσποτο γατάκι στον δρόμο ή το παίρνουμε από φιλοζωϊκή οργάνωση, το σώζουμε από τους κινδύνους της αδέσποτης ζωής και το παίρνουμε στο σπίτι μας, όπου του προσφέρουμε φαγητό, ασφάλεια, κι αγάπη. Και αυτό είναι υπέροχο! Όμως, μήπως αυτή η «διάσωση» είναι και μια νέα, διαφορετική μορφή περιορισμού;Οι γάτες είναι από τη φύση τους κυνηγοί και...

Άδα Σταματάτου: «Είναι λάθος την φροντίδα των ατόμων με βαριές αναπηρίες να την επωμίζεται η οικογένεια»

Πόσο δύσκολη (ή εύκολη) είναι για ένα γονέα η απόφαση να εξασφαλίσει μια θέση για το αυτιστικό παιδί του σε ένα οικοτροφείο; Γιατί να πάρει αυτή την απόφαση; Πώς νιώθει ο γονέας; Και τι κάνει τη μετάβαση αυτή πιο ομαλή; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Tσάτσος συζητούν με την Άδα Σταματάτου, πρόεδρο του Race for Autism Gr και δημιουργό της σελίδας στο FB «Η ζωή μου με τον Γιάννη» για όλα αυτά...

Mόνο οι πλούσιοι μπορούν να τρώνε υγιεινά;

Η Ντίνα Καράτζιου συζητά με την διατροφολόγο και Ειδικό Σύμβουλο Διαχείρισης Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων Αντωνία Πανανάκη, σχετικά με το πως η διατροφή ενισχύει τις ταξικές διαφοροποιήσεις και γιατί από βιολογική ανάγκη, είναι πια, ένας τρόπος προβολής της κοινωνικής μας ταυτότητας. Πως τρέφονται οι άνθρωποι των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων; Γιατί οι παχύσαρκοι έφηβοι στην Ελλάδα...