podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Γιατί συνήθως χάνουμε την όρεξή μας όταν αρρωσταίνουμε; Υπάρχουν γενικές διατροφικές αρχές που πρέπει να ακολουθούμε;Ποιες είναι οι βασικές τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα;Ποιες τροφές είναι κατάλληλες ​όταν ανεβάζουμε πυρετό;​ Και ποιες πρέπει να αποφεύγουμε;

Υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα που θεωρούνται «σούπερ τροφές» για την ανάρρωση από ασθένειες;Ποια είναι η σημασία των βιταμινών C και D όταν είμαστε άρρωστοι;Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των προβιοτικών (π.χ., γιαούρτι, κεφίρ) στη διατροφή κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας;Είναι απαραίτητα τα συμπληρώματα διατροφής όταν κάποιος είναι άρρωστος; Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς μύθοι σχετικά με τη διατροφή όταν αρρωσταίνουμε που δεν ισχύουν;

Ο Χρήστος Δερδεμέζης είναι κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος. 

Περισσότερα επεισόδια

Πώς μπορούν τα τυφλά άτομα να γνωρίζουν τι φωτογραφίες ποστάρουμε;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το πώς το alt text αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — κάνοντάς τα πιο φιλικά προς όλους. Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε περιγραφές στις εικόνες; Ποιες σελίδες δίνουν το καλό παράδειγμα; Στο επεισόδιο μιλούν επίσης ο Χάρης Δημητρακόπουλος, δημιουργός της σελίδας «Και η Βιολογία είναι πολύ κουλ», και ένα...

Aν ξέραμε τι τρώμε...

Ο Αντώνης Ζαμπέλας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA), μιλάει για τις πιο συχνές παραβάσεις στην αγορά, τις παγίδες στις ετικέτες, τις προκλήσεις της διατροφικής πολιτικής αλλά και για το τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.Από τις περιπτώσεις ελλιπούς ή ανακριβούς επισήμανσης αλλεργιογόνων ουσιών μέχρι...

Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Υπάρχουν όνειρα που μένουν στα χαρτιά κι άλλα που γίνονται πραγματικότητα με υπομονή, πείσμα και καλή παρέα. Μια τέτοια ιστορία θα ακούσουμε σήμερα: την ιστορία των Whisky Friends, μιας παρέας εννέα φίλων που αποφάσισε να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του ουίσκι. Χωρίς να έχουν καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία αλλά με απεριόριστο πάθος για το ποτό που αγαπούν, τόλμησαν να...