podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Γιατί συνήθως χάνουμε την όρεξή μας όταν αρρωσταίνουμε; Υπάρχουν γενικές διατροφικές αρχές που πρέπει να ακολουθούμε;Ποιες είναι οι βασικές τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα;Ποιες τροφές είναι κατάλληλες ​όταν ανεβάζουμε πυρετό;​ Και ποιες πρέπει να αποφεύγουμε;

Υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα που θεωρούνται «σούπερ τροφές» για την ανάρρωση από ασθένειες;Ποια είναι η σημασία των βιταμινών C και D όταν είμαστε άρρωστοι;Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των προβιοτικών (π.χ., γιαούρτι, κεφίρ) στη διατροφή κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας;Είναι απαραίτητα τα συμπληρώματα διατροφής όταν κάποιος είναι άρρωστος; Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς μύθοι σχετικά με τη διατροφή όταν αρρωσταίνουμε που δεν ισχύουν;

Ο Χρήστος Δερδεμέζης είναι κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος. 

Περισσότερα επεισόδια

Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική πραγματικότητα

Η Ντίνα Καράτζιου και ο Νάσος Στασινάκης συζητούν για τη νέα κανονικότητα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά με τις μονάδες αφαλάτωσης που παράγουν πανάκριβο νερό, τις ανεξέλεγκτες ιδιωτικές γεωτρήσεις, την παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες νερού και την απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου διαχείρισης του φαινομένου, δεδομένης της αύξησης των τουριστικών ροών και της...

Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Το νέο πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες, καθώς φέρνει ρυθμίσεις όπως η δυνατότητα 13ωρης ημερήσιας απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη − μέτρο που γεννά σοβαρά ερωτήματα, ιδιαίτερα όταν η Eurostat καταγράφει την Ελλάδα ως την ευρωπαϊκή χώρα με τον υψηλότερο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (39,8 ώρες έναντι 36 της Ε.Ε.). Ποια είναι η ουσία των νέων ρυθμίσεων; Πώς επηρεάζουν...

«Kykloi by Priceless»: Ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας όπου η μαγειρική βρίσκει νέο νόημα

Υπάρχει τρόπος να δημιουργείς εμπειρίες με νόημα που ταυτόχρονα όμως «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα, την ένταξη και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Και, τελικά, τι σημαίνει ο όρος «mindul cuisine»;Ο παρουσιαστής και content creator Σπύρος Μαργαρίτης υποδέχεται στα στούντιο της LiFO, τη Λουκία Χωραφά, Head of Marketing της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και τον σεφ...