podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Yπάρχει κουλτούρα υπεύθυνης διάθεσης αλκοόλ στην Ελλάδα;

Ποια είναι τα όρια στο σερβίρισμα αλκοόλ; Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν στους bartenders ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση μέθης; Πότε σταματάνε να μας σερβίρουν και πώς το κάνουν αυτό; Ποιοι είναι οι πελάτες -«red flags» για εκείνους; Και τι συμβαίνει στα μπαρ του εξωτερικού, ποιοι είναι οι τρόποι που έχουν βρει ώστε να περιορίσουν την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ; Τρεις ειδικοί της αθηναϊκής διασκέδασης συζητάνε με τη Ζωή Παρασίδη για το κατά πόσο εφαρμόζεται αυτό που λέμε «υπεύθυνη κατανάλωση».

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς podcast «Συνομιλούμε Υπεύθυνα», σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ο Βασίλης Νικήτας από το Diego του Θησείου, η Φιλιώ Κορολόγου από το Babushka του Κουκακίου και ο  Δημήτρης Τσιάκκας από το Βενιαμίν του Παγκρατίου μιλάνε για τις εμπειρίες τους πίσω από τις μπάρες της Αθήνας, για το πώς αντιμετωπίζουν τα σημάδια μέθης που βλέπουν έξω από αυτές, για το πώς πιστεύουν οι ίδιοι ότι μπορούμε να περνάμε καλά και να διασκεδάζουμε χωρίς να κάνουμε κατάχρηση αλκοόλ. Επίσης, η Λίνα Λεωτσάκου,Sustainability Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μας μιλά για μια καινοτόμο εφαρμογή βασισμένη σε έγκυρες πληροφορίες και στοιχεία για το αλκοόλ, καθώς και σε συμβουλές για ενδεδειγμένους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης δυσάρεστων καταστάσεων που σχετίζονται με την υπερκατανάλωσή του.

Περισσότερα επεισόδια

Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική πραγματικότητα

Η Ντίνα Καράτζιου και ο Νάσος Στασινάκης συζητούν για τη νέα κανονικότητα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά με τις μονάδες αφαλάτωσης που παράγουν πανάκριβο νερό, τις ανεξέλεγκτες ιδιωτικές γεωτρήσεις, την παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης που οδηγεί σε μεγάλες απώλειες νερού και την απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου διαχείρισης του φαινομένου, δεδομένης της αύξησης των τουριστικών ροών και της...

Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Το νέο πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες, καθώς φέρνει ρυθμίσεις όπως η δυνατότητα 13ωρης ημερήσιας απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη − μέτρο που γεννά σοβαρά ερωτήματα, ιδιαίτερα όταν η Eurostat καταγράφει την Ελλάδα ως την ευρωπαϊκή χώρα με τον υψηλότερο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (39,8 ώρες έναντι 36 της Ε.Ε.). Ποια είναι η ουσία των νέων ρυθμίσεων; Πώς επηρεάζουν...

«Kykloi by Priceless»: Ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας όπου η μαγειρική βρίσκει νέο νόημα

Υπάρχει τρόπος να δημιουργείς εμπειρίες με νόημα που ταυτόχρονα όμως «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα, την ένταξη και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον; Και, τελικά, τι σημαίνει ο όρος «mindul cuisine»;Ο παρουσιαστής και content creator Σπύρος Μαργαρίτης υποδέχεται στα στούντιο της LiFO, τη Λουκία Χωραφά, Head of Marketing της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και τον σεφ...