podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Yπάρχει κουλτούρα υπεύθυνης διάθεσης αλκοόλ στην Ελλάδα;

Ποια είναι τα όρια στο σερβίρισμα αλκοόλ; Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν στους bartenders ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση μέθης; Πότε σταματάνε να μας σερβίρουν και πώς το κάνουν αυτό; Ποιοι είναι οι πελάτες -«red flags» για εκείνους; Και τι συμβαίνει στα μπαρ του εξωτερικού, ποιοι είναι οι τρόποι που έχουν βρει ώστε να περιορίσουν την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ; Τρεις ειδικοί της αθηναϊκής διασκέδασης συζητάνε με τη Ζωή Παρασίδη για το κατά πόσο εφαρμόζεται αυτό που λέμε «υπεύθυνη κατανάλωση».

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς podcast «Συνομιλούμε Υπεύθυνα», σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ο Βασίλης Νικήτας από το Diego του Θησείου, η Φιλιώ Κορολόγου από το Babushka του Κουκακίου και ο  Δημήτρης Τσιάκκας από το Βενιαμίν του Παγκρατίου μιλάνε για τις εμπειρίες τους πίσω από τις μπάρες της Αθήνας, για το πώς αντιμετωπίζουν τα σημάδια μέθης που βλέπουν έξω από αυτές, για το πώς πιστεύουν οι ίδιοι ότι μπορούμε να περνάμε καλά και να διασκεδάζουμε χωρίς να κάνουμε κατάχρηση αλκοόλ. Επίσης, η Λίνα Λεωτσάκου,Sustainability Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μας μιλά για μια καινοτόμο εφαρμογή βασισμένη σε έγκυρες πληροφορίες και στοιχεία για το αλκοόλ, καθώς και σε συμβουλές για ενδεδειγμένους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης δυσάρεστων καταστάσεων που σχετίζονται με την υπερκατανάλωσή του.

Περισσότερα επεισόδια

Πώς μπορούν τα τυφλά άτομα να γνωρίζουν τι φωτογραφίες ποστάρουμε;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το πώς το alt text αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — κάνοντάς τα πιο φιλικά προς όλους. Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε περιγραφές στις εικόνες; Ποιες σελίδες δίνουν το καλό παράδειγμα; Στο επεισόδιο μιλούν επίσης ο Χάρης Δημητρακόπουλος, δημιουργός της σελίδας «Και η Βιολογία είναι πολύ κουλ», και ένα...

Aν ξέραμε τι τρώμε...

Ο Αντώνης Ζαμπέλας, πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA), μιλάει για τις πιο συχνές παραβάσεις στην αγορά, τις παγίδες στις ετικέτες, τις προκλήσεις της διατροφικής πολιτικής αλλά και για το τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.Από τις περιπτώσεις ελλιπούς ή ανακριβούς επισήμανσης αλλεργιογόνων ουσιών μέχρι...

Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Υπάρχουν όνειρα που μένουν στα χαρτιά κι άλλα που γίνονται πραγματικότητα με υπομονή, πείσμα και καλή παρέα. Μια τέτοια ιστορία θα ακούσουμε σήμερα: την ιστορία των Whisky Friends, μιας παρέας εννέα φίλων που αποφάσισε να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του ουίσκι. Χωρίς να έχουν καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία αλλά με απεριόριστο πάθος για το ποτό που αγαπούν, τόλμησαν να...