podlist.gr

Radio Lifo
Radio Lifo

Yπάρχει κουλτούρα υπεύθυνης διάθεσης αλκοόλ στην Ελλάδα;

Ποια είναι τα όρια στο σερβίρισμα αλκοόλ; Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν στους bartenders ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση μέθης; Πότε σταματάνε να μας σερβίρουν και πώς το κάνουν αυτό; Ποιοι είναι οι πελάτες -«red flags» για εκείνους; Και τι συμβαίνει στα μπαρ του εξωτερικού, ποιοι είναι οι τρόποι που έχουν βρει ώστε να περιορίσουν την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ; Τρεις ειδικοί της αθηναϊκής διασκέδασης συζητάνε με τη Ζωή Παρασίδη για το κατά πόσο εφαρμόζεται αυτό που λέμε «υπεύθυνη κατανάλωση».

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς podcast «Συνομιλούμε Υπεύθυνα», σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ο Βασίλης Νικήτας από το Diego του Θησείου, η Φιλιώ Κορολόγου από το Babushka του Κουκακίου και ο  Δημήτρης Τσιάκκας από το Βενιαμίν του Παγκρατίου μιλάνε για τις εμπειρίες τους πίσω από τις μπάρες της Αθήνας, για το πώς αντιμετωπίζουν τα σημάδια μέθης που βλέπουν έξω από αυτές, για το πώς πιστεύουν οι ίδιοι ότι μπορούμε να περνάμε καλά και να διασκεδάζουμε χωρίς να κάνουμε κατάχρηση αλκοόλ. Επίσης, η Λίνα Λεωτσάκου,Sustainability Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μας μιλά για μια καινοτόμο εφαρμογή βασισμένη σε έγκυρες πληροφορίες και στοιχεία για το αλκοόλ, καθώς και σε συμβουλές για ενδεδειγμένους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης δυσάρεστων καταστάσεων που σχετίζονται με την υπερκατανάλωσή του.

Περισσότερα επεισόδια

Από τη «Γαλατού» του Βερμέερ, στο «Νόμο του Μπαγιάτικου Ψωμιού» και την ισπανική σούπα σαλμορέχο

O πιο γνωστός, ίσως, και πιο δημοφιλής πίνακας του Βερμέερ στο Rijkmuseum στο Άμστερνταμ, η «Γαλατού», δείχνει μια υπηρέτρια να ρίχνει γάλα σε μια πήλινη γαβάθα, ήρεμη, χαλαρή, ακίνητη -όπως τα πάντα γύρω της. Το μόνο που βρίσκεται σε κίνηση είναι το γάλα που ρέει. Το κορίτσι που είναι προσηλωμένο στην πράξη της έχει μπροστά της ένα ολόκληρο καρβέλι και κομμάτια από μπαγιάτικο ψωμί. Ο τρόπος...

Τι να κάνετε αν το παιδί σας νοσήσει από σακχαρώδη διαβήτη

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι ένας τύπος διαβήτη που εμφανίζεται κυρίως στην παιδική και εφηβική ηλικία. Ποια είναι τα δύσκολα περάσματα της νόσου; Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια; Πόσο έχει βοηθήσει η τεχνολογία; Μια εκ βαθέων εξομολόγηση από την Ελένη Φάκου που νόσησε στα δώδεκα της χρόνια της και ζει τριάντα χρόνια τώρα με τη νόσο έχοντας παρακολουθήσει αλλά και δοκιμάσει τις περισσότερες...

Πώς είναι να κάνεις restart στη ζωή όντας ανάπηρη;

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Βένια Σταυροπούλου μιλά στη Χρυσέλλα Λαγαρία και το Θοδωρή Τσάτσο για την επανεκκίνηση που χρειάστηκε να κάνει, όντας πλέον ανάπηρη, στη ζωή και την καριέρα της, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και τα επόμενα σχέδια της.