Zero Waste Horeca: Λιγότερα απορρίμματα, περισσότερα οφέλη
Πόσο εύκολο είναι για μια επιχείρηση καφεστίασης ή φιλοξενίας να μειώσει τα απορρίμματά της χωρίς να επιβαρύνει τον ήδη απαιτητικό καθημερινό της ρυθμό; Μπορεί η εξοικονόμηση νερού και ενέργειας να μεταφραστεί σε πραγματικό οικονομικό όφελος; Και, τελικά, είναι εφικτό ένας ολόκληρος κλάδος να αλλάξει νοοτροπία και να στραφεί στη βιωσιμότητα, χωρίς να νιώσει ότι «θυσιάζει» κάτι από τη λειτουργία του; O διευθυντής σύνταξης της LiFO, Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον πρόεδρο της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Φίλιππο Κυρκίτσο για το Zero Waste HORECA, ένα πρόγραμμα που εδώ και χρόνια στηρίζει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις του χώρου, προσφέροντάς τους γνώση, εργαλεία και κατεύθυνση.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη ΜΚΟ Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης με τη χρηματοδότηση του The Coca-Cola Foundation, την υποστήριξη της Coca-Cola και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.