podlist.gr

Αύξηση ρεκόρ στα τροχαία στην Αυστραλία

Η Αυστραλία καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά οδικών ατυχημάτων εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, παράλληλα αυξήθηκαν όμως και οι θάνατοι πεζών και ποδηλατιστών. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι 1.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους πέρυσι, με ένα ρυθμό αύξησης που έχει να παρατηρηθεί από τη δεκαετία του 1960.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/australia-records-worst-road-toll-in-more-than-a-decade/rf94h9605

Περισσότερα επεισόδια

Επίκαιρο: Στόχος η επίλυση του Κυπριακού με πολιτική ισότητα, υποστηρίζει ο ΟΗΕ

Τριμερής συνάντηση μεταξύ Χριστοδουλίδη- ‘Ερχιουρμαν – Ολγκίν πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη) στη Λευκωσία. Πρόκειται για την πρώτη τριμερή με την φυσική παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στα πλαίσια της νέας σειράς επαφών που ξεκίνησε η κ. Ολγκίν απ΄την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου.

Σώζεται ο «Δισκοβόλος»: Το εμβληματικό μνημείο των Ολυμπιακών του Σύδνεϋ αποκτά καθεστώς προστασίας

Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων του Σύδνεϋ (2000,) το Μνημείο του Δισκοβόλου, στην δημιουργία του οποίου πρωτοστάτησε η παροικία μας, εντάχθηκε στο Μητρώο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Νέας Νότιας Ουαλίας.