podlist.gr

Ένοχη για υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων η Μαρίν Λεπέν

Η ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, καταδικάστηκε για υπεξαίρεση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της επιβλήθηκε πενταετής αποκλεισμός από την ανάληψη νέων δημοσίων αξιωμάτων. Η ποινή δεν επιτρέπει, επί της ουσίας, στην 56χρονη Γαλλίδα πολιτικό, να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2027, εκτός, και αν καταφέρει να δικαιωθεί προηγουμένως, στην έφεση που πρόκειται να ασκήσει, εναντίον αυτής της απόφασης.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/marine-le-pen-was-found-guilty-of-embezzling-eu-funds/73ufcms3u

Περισσότερα επεισόδια

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις γυναίκες μέσης ηλικίας

H Λίζα Τσαλίκη, διακεκριμένη καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλά στο SBS Greek για τις κοινωνικές στάσεις απέναντι στις γυναίκες της μέσης ηλικίας, τον ρόλο των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και γιατί οι γυναίκες άνω των 45 ετών χάνουν την "ορατότητά" τους.