podlist.gr

Γιατί μειώνεται η παραγωγή πετρελαίου; Τι θα γίνει με τις τιμές των υγρών καυσίμων;

Οι χώρες του ΟΠΕΚ, ανάμεσά τους η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, αποφάσισαν μείωση στην παραγωγή πετρελαίου κατά δύο εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Αναμένεται εκτόξευση στις τιμές των υγρών καυσίμων.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/why-will-oil-production-be-reduced-and-what-will-happen-to-fuel-prices/t4wlcknso

Περισσότερα επεισόδια

Το στρατηγικό απόθεμα των σπάνιων γαιών είναι θέμα εθνικής ασφάλειας της Αυστραλίας

Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός εξαρτάται όλο και περισσότερο από κρίσιμα ορυκτά για την κατασκευή τεχνολογικών προϊόντων, από έξυπνα τηλέφωνα έως ανταλλακτικά αυτοκινήτων ακόμη και όπλα, οι πολύτιμοι πόροι έχουν καταστεί θέμα εθνικής ασφάλειας. Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα σε διάφορα κρίσιμα ορυκτά στο στρατηγικό απόθεμα της χώρας, αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.