podlist.gr

SBS Greek - SBS Ελληνικά
SBS Greek - SBS Ελληνικά

Greek in Australia can survive. It comes with one condition

Speaking on SBS Greek, Professor Joseph Lo Bianco, Professor Emeritus of Language and Literacy Education at the University of Melbourne and President of the Pharos Alliance, explained that intergenerational loss of Greek in Australia is not a failure, but a predictable pattern in immigrant societies

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/en/podcast-episode/greek-can-survive-only-if-professor-joseph-lo-bianco/zpi5ejzt3

Περισσότερα επεισόδια

Κλιμακώνονται και επεκτείνονται τα αγροτικά μπλόκα στην Ελλάδα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στην Ελλάδα, δηλώνοντας έτοιμοι να παραμείνουν στα μπλόκα, μέχρι και τα Χριστούγεννα. Τα τρία βασικότερα σημεία που έχουν αποκλείσει με τα τρακτέρ τους, είναι ο κόμβος της Νίκαιας, στη Λάρισα, τα διόδια Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη, και ο αυτοκινητόδρομος Ε-65, έξω από την Καρδίτσα.

Ανταπόκριση-Τασμανία: Διχάζει η κατασκευή του νέου σταδίου AFL

Η Τασμανία βρίσκεται ενόψει κρίσιμης ψηφοφορίας για την έγκριση του νέου σταδίου AFL, με χιλιάδες πολίτες, την ομοσπονδιακή ηγεσία και βετεράνους να συγκρούονται για το αν το έργο των 1,13 δισ. θα προχωρήσει ή θα σταματήσει λόγω πολιτικών ισορροπιών και ανησυχιών για την ιστορική κληρονομιά του Κενοταφίου.

Ένα φόρουμ-ορόσημο στην Καμπέρρα: Η ηγεσία και η συμβολή των Ελληνοαυστραλών γυναικών στο προσκήνιο

Αποτελεί πηγή υπερηφάνειας να βλέπουμε τις Ελληνοαυστραλές γυναίκες να αφήνουν το αποτύπωμά τους σε πολλούς τομείς και να λειτουργούν ως ζωντανός σύνδεσμος Ελλάδας και Αυστραλίας, δήλωσε στο πρόγραμμά μας (SBS Greek) ο Έλληνας πρέσβης στην Καμπέρrα, κ. Σταύρος Βενιζέλος, με αφορμή μια πρωτοβουλία που ξεχώρισε τις τελευταίες ημέρες στην αυστραλιανή πρωτεύουσα.