podlist.gr

Η αθόρυβη κοινωνική δράση της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας

Ένα βιβλίο που’χε μείνει ξεχασμένο σ’ ένα ράφι, μία ομιλία ενός ιστορικού και μία ερώτηση οδήγησαν στην δημιουργία ενός συλλόγου στην Αυστραλία και μαζί του στην αναβίωση ενός ιστορικού σωματείου: της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/merimnas-president-litsa-athanasiadi-talks-about-the-social-and-philanthropic-action-of-the-historic-organisation/onrbkv6ve

Περισσότερα επεισόδια

Επίκαιρο: Σεπτέμβρης- Μήνας ενημέρωσης για τον προστάτη

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της ενημέρωσης για τον καρκίνο του προστάτη, μια ασθένεια που είναι πλέον η πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο στους άνδρες στην Αυστραλία. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προωθούν την ευαισθητοποίηση, τακτικές εξετάσεις για όλους τους άνδρες στη χώρα, ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται από πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Επίκαιρο: Τελετή στη μνήμη των δύο παιδιών που μαχαιρώθηκαν στη Μελβούρνη

Σε μια συγκινητική τελετή χθες (Τρίτη 9/9/25) συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και μέλη της ευρύτερης κοινότητας του Cobblebank μαζί με τις οικογένειες των δύο αγοριών τίμησαν την μνήμη του δωδεκάχρονου Chol Achiek και του δεκαπεντάχρονου Dau Akueng. Τα δυό παιδιά μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου το Σαββατοκύριακο.