podlist.gr

Η δυναμική Ελληνική Κοινότητα στο Geelong της Βικτώριας

Μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της πολιτιστικής, κοινωνικής, εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής ευημερίας όλων των γενεών της ελληνοαυστραλιανής κοινότητας της πόλης Geelong της Βικτώριας ξεκίνησε πρόσφατα.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/the-vibrant-greek-community-in-victorias-geelong/70q4vc83e

Περισσότερα επεισόδια

Γιώργος Τσιαννάκας- 18χρονος Έλληνας της Μελβούρνης Άγιον Όρος και λαμπαδηδρομία 4’.51’’

Πρόσφατα δυο Ελληνόπουλα της Μελβούρνης, τα αδέλφια Γιώργος και Σωτήρης Τσιαννάκας, Ελληνόπουλα τρίτης γενιάς, πραγματοποίησαν το όνειρο της ζωής τους επισκεπτόμενα την Ελλάδα.

Από την Ήπειρο, τον Πόντο, την Κρήτη... ως την Αυστραλία: οι διάλεκτοι της ελληνικής

«Τίνος ίσι συ;». Με αυτό τον σύντομο τίτλο δημοσιεύθηκε πρόσφατα ενδιαφέρον άρθρο, με συγγραφά την Δρ Όλγα Τσόκα και είχε ως θέμα τις διαλέκτους ή/και τα τοπικά ιδιώματα της ελληνικής γλώσσας.