podlist.gr

Κύμα καυσωνα πλήττει την ανατολική Αυστραλία

Αρκετές περιοχές της χώρας δοκιμάζονται σήμερα από ακραίο κύμα καύσωνα. Σε μερικές περιπτώσεις οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 40 βαθμούς, καθιστώντας την σημερνή ως μια από τις πιο ζεστές ημέρες του μηνός Δεκεμβρίου εδώ και χρόνια.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/millions-sweating-through-one-of-the-hottest-december-days-in-years/ibmmjov60

Περισσότερα επεισόδια

Γιώργος Τσιαννάκας- 18χρονος Έλληνας της Μελβούρνης Άγιον Όρος και λαμπαδηδρομία 4’.51’’

Πρόσφατα δυο Ελληνόπουλα της Μελβούρνης, τα αδέλφια Γιώργος και Σωτήρης Τσιαννάκας, Ελληνόπουλα τρίτης γενιάς, πραγματοποίησαν το όνειρο της ζωής τους επισκεπτόμενα την Ελλάδα.

Από την Ήπειρο, τον Πόντο, την Κρήτη... ως την Αυστραλία: οι διάλεκτοι της ελληνικής

«Τίνος ίσι συ;». Με αυτό τον σύντομο τίτλο δημοσιεύθηκε πρόσφατα ενδιαφέρον άρθρο, με συγγραφά την Δρ Όλγα Τσόκα και είχε ως θέμα τις διαλέκτους ή/και τα τοπικά ιδιώματα της ελληνικής γλώσσας.