podlist.gr

Μελλοντικοί άστεγοι οι συνταξιούχοι ενοικιαστές

η Αυστραλία δεν ανταποκρίνεται πλέον στις απαιτήσεις των περισσότερων συνταξιούχων που νοικιάζουν - και τους εκθέτει στον κίνδυνο να μείνουν άστεγοι. Διαπιστώνει επιπλέον ότι δύο στους τρεις συνταξιούχους που ενοικιάζουν κατοικία στην ελεύθερη αγορά ζουν σε συνθήκες φτώχειας και οι μισοί από τους υπερήλικες ενοικιαστές έχουν λιγότερα από 25.000 δολάρια σε αποταμιεύσεις. Και το ενοίκιο στην ελεύθερη αγορά, υπογραμμίζεται ώστε να μην υπάρχει σύγχυση με όσους μένουν σε πρόγραμμα δημόσιας στέγασης, Housing Commission.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/australia-is-failing-most-retirees-who-rent/lmnki1lhu

Περισσότερα επεισόδια

Περιβάλλον: ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την τιμή του ηλεκτρικού

Oι λογαριασμοί του ηλεκτρικού τα τελευταία χρόνια αποτελούν πονοκέφαλο για πολλούς Αυστραλούς. Μια πρόσφατη έκθεση του Climate Council εξέτασε τους παράγοντες που συμβάλουν στο φούσκωμα των λογαριασμών.

Κύπρος: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και οικονομικές επιπτώσεις μετά την ιρανική επίθεση

Την τελευταία εικόνα από τη Μεγαλόνησο μας μεταφέρει η Φοίβια Σάββα στην τακτική ανταπόκρισή της. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια, τη διπλωματία και την οικονομία της Κύπρου.