podlist.gr

Μελβούρνη–Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης: Το συγκινητικό ταξίδι ζωής του 96χρονου Τάσου Κολοκοτρώνη

Νωρίτερα φέτος, ο Δήμος Δέλτα Θεσσαλονίκης παρουσίασε το βιβλίο του ομογενούς συγγραφέα από τη Μελβούρνη, Τάσου Κολοκοτρώνη, με τίτλο «ΙΩΝΙΑ – Η Ιστορία της Νέας Μαγνησίας». Πρόκειται για έργο που καταγράφει με ευαισθησία τον ξεριζωμό, την εγκατάσταση και την πορεία των Μικρασιατών προσφύγων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/melbourne-nea-magnisia-of-thessaloniki-the-moving-life-journey-of-96-year-old-tasos-kolokotronis/zvwshc4zw

Περισσότερα επεισόδια

«Καρχαρίας Φάντασμα»: Ένα νέο όπλο για το αυστραλιανό πολεμικό ναυτικό

Το πρώτο μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος μήκους 5,8 μέτρων, σχεδιασμένο για να ενισχύσει τις δυνατότητες του Αυστραλιανού πολεμικού ναυτικού, σε μεγάλα βάθη, μόλις βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Σύδνεϋ. Το υποβρύχιο σκάφος κατασκευάζεται από αμερικανική εταιρία, σε μονάδα παραγωγής, που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την Αυστραλία.