podlist.gr

Μια εξέταση αίματος μπορεί να είναι το «κλειδί» για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Μια εξέταση αίματος μπορεί, δυνητικά, να προβλέψει την εμφάνιση των συμπτωμάτων της νόσου του Αλτσχάιμερ, χρόνια νωρίτερα, από την πραγματική εκφυλιστική παρουσίαση της νόσου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μάλιστα, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, ριζικά, την κατάσταση αντιμετώπισης της νόσου, και τις διαφορετικές θεραπευτικές δυνατότητες.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/game-changer-new-blood-test-could-enable-alzheimers-detection-years-before-symptoms/xiwkfhdfu

Περισσότερα επεισόδια

Aνταπόκριση από Περθ: 10εκ. στην Ελληνική Κοινότητα απ΄την πολιτειακή κυβέρνηση

Η Ελληνική Κοινότητα, μέσω της ηλεκτρονικής της εφημερίδας, αναφέρθηκε στην ιστορική απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης, να δωρίσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, συνεισφέροντας έτσι στη μελλοντική ανάπλαση του τωρινού της μεγάρου, που εγκαινιάσθηκε τη δεκαετία του 60, παραπλεύρως του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Τα νέα πολιτικά δεδομένα και το «ζύγισμα» δυνάμεων εν’ όψει της ΔΕΘ

Ο Διευθυντής Ερευνών και Επικοινωνίας, της εταιρίας Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, μίλησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS, εν όψει της έναρξης του νέου πολιτικού κύκλου στην Ελλάδα, που σηματοδοτεί η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης.