podlist.gr

«Ντάργουιν: Μια πράσινη πρωτεύουσα με όραμα – Ο Ελληνοαυστραλός Δήμαρχος Κώστας Βατσκαλής μιλάει στο SBS»

Στο πλαίσιο του ταξιδιού μας στο Ντάργουιν για τα 50 χρόνια της Ραδιοφωνίας SBS, συναντήσαμε τον Ελληνοαυστραλό Δήμαρχο της πόλης, Κώστα Βατσκαλή. Με λόγο άμεσο και γεμάτο πάθος, ο κ. Βατσκαλής μίλησε για το προσωπικό του όραμα να μεταμορφώσει το Ντάργουιν σε μια πιο πράσινη, βιώσιμη και εξωστρεφή πόλη, παρά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/darwin-a-green-capital-with-vision-greek-australian-mayor-kostas-vatskalis-talks-to-sbs/mr02dht75

Περισσότερα επεισόδια

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις γυναίκες μέσης ηλικίας

H Λίζα Τσαλίκη, διακεκριμένη καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλά στο SBS Greek για τις κοινωνικές στάσεις απέναντι στις γυναίκες της μέσης ηλικίας, τον ρόλο των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και γιατί οι γυναίκες άνω των 45 ετών χάνουν την "ορατότητά" τους.

«Καρχαρίας Φάντασμα»: Ένα νέο όπλο για το αυστραλιανό πολεμικό ναυτικό

Το πρώτο μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος μήκους 5,8 μέτρων, σχεδιασμένο για να ενισχύσει τις δυνατότητες του Αυστραλιανού πολεμικού ναυτικού, σε μεγάλα βάθη, μόλις βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Σύδνεϋ. Το υποβρύχιο σκάφος κατασκευάζεται από αμερικανική εταιρία, σε μονάδα παραγωγής, που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την Αυστραλία.