podlist.gr

Ο Δαλάι Λάμα γίνεται 90 ετών και η διαδοχή του προκαλεί εντάσεις

Καθώς ο Δαλάι Λάμα πλησιάζει τα 90ά του γενέθλια, οι Θιβετιανοί εξόριστοι στην Αυστραλία ετοιμάζουν πολιτιστικά αφιερώματα που λειτουργούν και ως πράξεις αντίστασης. Η Κίνα επιμένει ότι ο επόμενος Δαλάι Λάμα πρέπει να είναι Κινέζος, όμως ο ίδιος δηλώνει ότι ο διάδοχός του θα προέλθει από τον ελεύθερο κόσμο.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/the-dalai-lama-turns-90-and-his-succession-causes-tensions/0igxa43gm

Περισσότερα επεισόδια

Επίκαιρο: Στόχος η επίλυση του Κυπριακού με πολιτική ισότητα, υποστηρίζει ο ΟΗΕ

Τριμερής συνάντηση μεταξύ Χριστοδουλίδη- ‘Ερχιουρμαν – Ολγκίν πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη) στη Λευκωσία. Πρόκειται για την πρώτη τριμερή με την φυσική παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στα πλαίσια της νέας σειράς επαφών που ξεκίνησε η κ. Ολγκίν απ΄την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου.

Σώζεται ο «Δισκοβόλος»: Το εμβληματικό μνημείο των Ολυμπιακών του Σύδνεϋ αποκτά καθεστώς προστασίας

Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων του Σύδνεϋ (2000,) το Μνημείο του Δισκοβόλου, στην δημιουργία του οποίου πρωτοστάτησε η παροικία μας, εντάχθηκε στο Μητρώο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Νέας Νότιας Ουαλίας.