podlist.gr

Ο καταδρομέας ανθυπολοχαγός Κώστας Χριστοφίδης πέρασε στο πάνθεο των ηρώων αγωνιστών της πατρίδας

Ο ήρωας Κώστας Χριστοφίδης, έπεσε μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων το 1974. Ήταν μόλις 19 ετών. Έφερε τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Καταδρομών. Για 46 χρόνια εθωρείτο αγνοούμενος. Πριν δύο χρόνια εντοπίστηκαν τα οστά του. Η αδελφή του, που σήμερα ζει στην Μελβούρνη, μας διηγείται την ιστορία τού ήρωα.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/the-story-of-officer-kostas-christofides-who-was-killed-in-cyprus-oin-1974-fighting-against-the-invaders/5x4qn1999

Περισσότερα επεισόδια

100 χρόνια «Ελληνικός Κήρυκας»: Η εφημερίδα που κατέγραψε έναν αιώνα ιστορίας της ομογένειας

Εκατό χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας συμπληρώνει φέτος η ομογενειακή εφημερίδα «Ελληνικός Κήρυκας», η μακροβιότερη ελληνόγλωσση εφημερίδα της Αυστραλίας. Η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο, όχι μόνο για την ίδια την εφημερίδα αλλά και για την ιστορία του Ελληνισμού της Αυστραλίας.

Νέα κινητικότητα στο Κυπριακό διαβλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εκτιμά ότι υπάρχει νέα κινητικότητα στο Κυπριακό, με φόντο την έκθεση Γκουτέρες, τις επαφές της απεσταλμένης του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές προσπάθειες για άτυπη πενταμερή διάσκεψη.