podlist.gr

ο κόσμος των γεύσεων-Τζαλέτια Κερκυραικά

ΥΛΙΚΑ · 350 γρ καλαμποκάλευρο · 150 γρ αλεύρι · 10 γρ μαγιά · 100 γρ χυμο πορτοκαλί · 1 πορτοκαλί · 300 γρ νερό · 1 κ γλ βανίλια · 200 γρ σταφίδες · Ελαιόλαδο · Αχνή · Κανέλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο ,το αλεύρι ,τη μαγιά, το χυμό πορτοκαλιού , την βανίλια, τις σταφίδες και σιγά σιγά το νερό ώστε να φτιάξουμε ένα πηχτό χυλό. 2. Αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά. 3. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι ένα ποτήρι ελαιόλαδο καλά 4. Κόβουμε με ένα κουτάλι και μεταφέρουμε στο τηγάνι το χυλό μας. 5. Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. 6. Απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί 7. Σερβίρουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/tzeletia-from-corfu/yfsj3hqml

Περισσότερα επεισόδια

προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Μελβούρνη

Την θέλησή τους να προσφέρουν ικανοποίηση τόσο στους φίλους του Παναθηναϊκού όσο και στους ομογενείς ευρύτερα, εξέφρασαν παίκτες και άλλα μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού, που βρίσκεται στην Αυστραλία για το τουρνουά καλαθόσφαιρας.

Μελωδίες και μνήμες: Βραδιά γεμάτη Χατζιδάκι και Θεοδωράκη στη Μελβούρνη

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας (ΣΕΛΣΑ), σε συνεργασία με την Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και την Παγκρήτια Ένωση, παρουσιάζουν μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά αφιερωμένη σε δύο κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς: τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι