podlist.gr

ο κόσμος των γεύσεων-Τζαλέτια Κερκυραικά

ΥΛΙΚΑ · 350 γρ καλαμποκάλευρο · 150 γρ αλεύρι · 10 γρ μαγιά · 100 γρ χυμο πορτοκαλί · 1 πορτοκαλί · 300 γρ νερό · 1 κ γλ βανίλια · 200 γρ σταφίδες · Ελαιόλαδο · Αχνή · Κανέλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο ,το αλεύρι ,τη μαγιά, το χυμό πορτοκαλιού , την βανίλια, τις σταφίδες και σιγά σιγά το νερό ώστε να φτιάξουμε ένα πηχτό χυλό. 2. Αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά. 3. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι ένα ποτήρι ελαιόλαδο καλά 4. Κόβουμε με ένα κουτάλι και μεταφέρουμε στο τηγάνι το χυλό μας. 5. Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. 6. Απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί 7. Σερβίρουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/tzeletia-from-corfu/yfsj3hqml

Περισσότερα επεισόδια

Παγκόσμιο πένθος για τον Πάπα του λαού

Από αύριο, Τετάρτη 23 Απριλίου, θα τεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα, η σορός του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, χθες, σε ηλικία 88 ετών. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Βατικανού, ο θάνατος του προκλήθηκε από εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή ανακοπή. Μεγάλη συγκίνηση είχε προκαλέσει στους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας, η εμφάνισή του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, την...