podlist.gr

«Οι δημοκρατικές μου ιδέες με ανάγκασαν να φύγω από την Ελλάδα»

Η Χρυσούλα Κομηνάτου ζει στην Μελβούρνη και διανύει την ένατη δεκαετία της ζωής της. Μας ταξιδεύει στα πέτρινα χρόνια της ζωής της που ακολούθησαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που τελικά την οδήγησαν στην μετανάστευση και στην Αυστραλία

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/my-democratic-beliefs-forced-me-to-leave-greece-greek-australian-chrysoula-kominatou-2023/upoywlkv3

Περισσότερα επεισόδια

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις γυναίκες μέσης ηλικίας

H Λίζα Τσαλίκη, διακεκριμένη καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλά στο SBS Greek για τις κοινωνικές στάσεις απέναντι στις γυναίκες της μέσης ηλικίας, τον ρόλο των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και γιατί οι γυναίκες άνω των 45 ετών χάνουν την "ορατότητά" τους.

«Καρχαρίας Φάντασμα»: Ένα νέο όπλο για το αυστραλιανό πολεμικό ναυτικό

Το πρώτο μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος μήκους 5,8 μέτρων, σχεδιασμένο για να ενισχύσει τις δυνατότητες του Αυστραλιανού πολεμικού ναυτικού, σε μεγάλα βάθη, μόλις βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Σύδνεϋ. Το υποβρύχιο σκάφος κατασκευάζεται από αμερικανική εταιρία, σε μονάδα παραγωγής, που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την Αυστραλία.