podlist.gr

ΟΗΕ: O Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος θα πρέπει να ενταχθεί στα απειλούμενα είδη

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών πρότεινε να συμπεριληφθεί ο Μεγάλος Κοραλλιογενής ‘Υφαλος στον κατάλογο των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση αυτή λέγοντας ότι ο ΟΗΕ στηρίζει τις απόψεις του για τον Ύφαλο σε αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε στην διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/great-barrier-reef-should-be-added-to-the-endangered-list/gsazkemub

Περισσότερα επεισόδια

Από την Αρχαιολογία στη Διπλωματία: Ο νέος γεν. πρόξενος Γ. Σκέμπερης ανοίγει τα χαρτιά του στο SBS Greek

Εδώ και περίπου δύο μήνες βρίσκεται στο Σύδνεϋ ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην πόλη, κ. Γεώργιος Σκέμπερης, διπλωμάτης με μακρά πορεία στο υπουργείο Εξωτερικών και σημαντική εμπειρία σε καίριες θέσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Ανταπόκριση-Τασμανία: Παπαγάλοι υπό εξαφάνιση έχουν ανακάμψει, αλλά τώρα αντιμετωπίζουν μια νέα απειλή

Οι παπαγάλοι με την πορτοκαλί κοιλιά φαίνεται πως έχουν γλιτώσει από την επικείμενη εξαφάνιση όμως ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι η έγκριση ενός αιολικού πάρκου στο βιότοπό τους θα μπορούσε να αλλάξει τις συνθήκες για την επιβίωσή τους.