podlist.gr

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για τον Ελληνισμό της Ανατολίας στην Αυστραλία

Από πέρσι λειτουργεί στην Μελβούρνη, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο «Ο Ελληνισμός της Ανατολίας – από το Αιγαίο ως τον Πόντο», που τελεί υπό την αιγίδα της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/an-institute-teaching-greek-australians-about-the-history-of-greeks-in-anatolia/axtymod8o

Περισσότερα επεισόδια

Επίκαιρο: Στόχος η επίλυση του Κυπριακού με πολιτική ισότητα, υποστηρίζει ο ΟΗΕ

Τριμερής συνάντηση μεταξύ Χριστοδουλίδη- ‘Ερχιουρμαν – Ολγκίν πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη) στη Λευκωσία. Πρόκειται για την πρώτη τριμερή με την φυσική παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στα πλαίσια της νέας σειράς επαφών που ξεκίνησε η κ. Ολγκίν απ΄την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου.

Σώζεται ο «Δισκοβόλος»: Το εμβληματικό μνημείο των Ολυμπιακών του Σύδνεϋ αποκτά καθεστώς προστασίας

Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων του Σύδνεϋ (2000,) το Μνημείο του Δισκοβόλου, στην δημιουργία του οποίου πρωτοστάτησε η παροικία μας, εντάχθηκε στο Μητρώο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Νέας Νότιας Ουαλίας.