podlist.gr

Συζητήσεις για ανώτατο όριο στον αριθμό των διεθνών φοιτητών

Τα πανεπιστήμια και οι επιχειρήσεις ασκούν πιέσεις κατά της αμφιλεγόμενης νομοθεσίας για την επιβολή ανώτατου ορίου στον αριθμό των διεθνών φοιτητών από το επόμενο έτος. Λένε ότι η νομοθεσία είναι "βεβιασμένη πολιτική". Όμως, η κυβέρνηση λέει ότι οι αλλαγές είναι απαραίτητες για να αποτραπεί η χρήση της φοιτητικής βίζας ως "πίσω-πόρτα" για την Αυστραλία.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/discussions-on-immigration-for-a-cap-on-the-number-of-international-students/lg98k0d4v

Περισσότερα επεισόδια

Ανάμεσα σε δύο πατρίδες: Οι «Δέκα Ιστορίες της Αυστραλίας» σε θέατρο στην Αθήνα

Την διαδρομή της ελληνικής μετανάστευσης προς την Αυστραλία, όχι ως στατιστικό γεγονός αλλά ως ανθρώπινο βίωμα, φωτίζει το βιβλίο του ιστορικού και πανεπιστημιακού διδασκάλου Δρα Κώστα Κατσάπη με τίτλο «Αυστραλία: Δέκα Ιστορίες», το οποίο αυτές τις μέρες παρουσιάζεται στην Αθήνα σε θεατρική μορφή.