podlist.gr

Τα αρχαία ελληνικά, η Βικτώρια… και η ταινία «Οδύσσεια»

Το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, φαίνεται, να εξαλείφεται, εντελώς, από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, της Βικτώριας, με το τελευταίο πρότυπο ιδιωτικό σχολείο, που το παρείχε, το Xavier College, να εξετάζει την αναστολή των σχετικών προγραμμάτων, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Με αυτήν την αφορμή, μίλησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS, ο διδάσκων Αρχαία και Νέα Ελληνικά, Μιλτιάδης Παϊκόπουλος.

Πηγή: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/ancient-greek-the-state-of-victoria-and-the-movie-odyssey/8k5qno033

Περισσότερα επεισόδια

Aνταπόκριση από Περθ: 10εκ. στην Ελληνική Κοινότητα απ΄την πολιτειακή κυβέρνηση

Η Ελληνική Κοινότητα, μέσω της ηλεκτρονικής της εφημερίδας, αναφέρθηκε στην ιστορική απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης, να δωρίσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, συνεισφέροντας έτσι στη μελλοντική ανάπλαση του τωρινού της μεγάρου, που εγκαινιάσθηκε τη δεκαετία του 60, παραπλεύρως του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Τα νέα πολιτικά δεδομένα και το «ζύγισμα» δυνάμεων εν’ όψει της ΔΕΘ

Ο Διευθυντής Ερευνών και Επικοινωνίας, της εταιρίας Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, μίλησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS, εν όψει της έναρξης του νέου πολιτικού κύκλου στην Ελλάδα, που σηματοδοτεί η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης.