Ερυθρά ή κόκκινη παλίρροια
Πώς μπορούν οι διακοπές σας να χαλάσουν από ένα ψητό ψάρι που φάγατε κάπου; Μέσω της τροφικής αλυσίδας μπορούν να περάσουν τοξίνες από τους οργανισμούς της θάλασσας και στη συνέχεια να τα καταναλώσουμε εμείς με αποτέλεσμα τη δηλητηρίαση. Οι επιπτώσεις είναι σημαντικές και για ζώα και τα φυτά, αλλά και για τον άνθρωπο. Η κλιματική αλλαγή και ο άνθρωπος φαίνεται ότι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη συχνότητα και την ένταση των κόκκινων παλιρροιών.
Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/scitales/episodes/ep-e1vhu71