My Greek Vegan Food, της Ιωάννας Παυλάκη και Εύας Μονοχάρη
Από το London School of Economics του Λονδίνου επικεφαλής marketing γνωστών εκδόσεων η Ιωάννα Παυλάκη σε αυτό το επεισόδιο εξηγεί την επιτυχία ενός βιβλίου συνταγών που εμπνεύστηκε και υλοποίησε χωρίς το πλεονέκτημα της αναγνωρισιμότητας όπως συμβαίνει συχνά με τηλεοπτικούς σεφ. Οι γεύσεις και οι μνήμες από όλα τα καλοκαίρια της ζωής της στο νησί της μητέρας της, την Λέσβο, αλλά και το μαγειρικό ταλέντο καθώς και οι συνταγές που κληρονόμησε από τον δικηγόρο πατέρα της, της ενέπνευσαν μία σειρά μαγειρικών βιβλίων ένα από τα οποία έφτασε στην shortlist των PublicBookAwards.
Η συνέντευξη δόθηκε στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς πριν ξεσπάσουν οι φωτιές, μπροστά από δυο ποτήρια παγωμένης σπιτικής βυσινάδας με θέα το νησί του Οδυσσέα, την Ιθάκη.
Το My Greek Vegan Food είναι μιας πρώτης τάξης βιβλίο συνταγών για όποιον επιθυμεί να δοκιμαστεί στη vegan διατροφή, χωρίς να στερηθεί τις πιο αγαπημένες γεύσεις της ζωής του.