podlist.gr

Storyteller's Podcast
Storyteller's Podcast

Όλιβ Κίττριτζ της Ελίζαμπεθ Στράουτ, Εκδόσεις ΑΓΡΑ

ΟΛΙΒ KITTPITZ: αδάμαστη, συμπονετική και συχνά δύσκολη και απρόβλεπτη. Συνταξιούχος καθηγήτρια σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη του Μέην, η Όλιβ όσο μεγαλώνει τόσο πασχίζει να κατανοήσει τις αλλαγές στη ζωή της. Μια γυναίκα που διαβάζει τις καρδιές των γύρω της, τους θριάμβους και τις τραγωδίες τους...
Σ' αυτή τη διεισδυτική και γεμάτη ζωή εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, η ιστορία της Όλιβ Κίττριτζ μάς επιφυλάσσει χιούμορ, συναντήσεις με οικεία συναισθήματα, πόνο, ίσως και λίγα δάκρυα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένα μυθιστόρημα που ακτινοβολεί ειλικρίνεια και χιούμορ για τη γενναιότητα και τις δύσκολες επιλογές αυτού που ονομάζουμε συνηθισμένη ζωή" (ALICE MUNRO)
"Αυτές οι σελίδες περιέχουν όσα φέρνει η ζωή: εμπειρίες, χαρά, θλίψη και το ενίοτε επώδυνο ταξίδι προς την αγάπη" (Observer)
"Έχω εντυπωσιαστεί βαθύτατα. Τέτοιας ποιότητας γραφή προϋποθέτει να ακούς με προσήλωση, απαιτεί τέλειο συντονισμό με την ανθρώπινη κατάσταση, σημαίνει τόσο ακριβή παρατήρηση της πραγματικότητας που υπερβαίνει τα όρια της δεξιότητας και γίνεται πια αρετή" (HILARY MANTEL)
"Ένα αριστοτεχνικό μυθιστόρημα για τους δύσκολους δεσμούς της οικογένειας, διά χειρός μιας από τις καλύτερες συγγραφείς της Αμερικής... Ανατριχιαστικά καλό". (Sunday Times)
"Ένα μικρό αριστούργημα. Η πυκνότητα της γραφής της αποτελεί μέγιστο μάθημα απατηλής απλότητας" (Daily Mail)
"Η Στράουτ δίνει πνοή στο συνηθισμένο με εκπληκτική ενάργεια" (The New Yorker)
"Με υπέρτατη δεξιοτεχνία, η Στράουτ μάς προκαλεί να δούμε τι είναι αυτό που κάνει μια ιστορία καλή ιστορία - και τι είναι αυτό που κάνει τη ζωή καλή ζωή" (New York Times)

Περισσότερα επεισόδια

Yuval Noah Harari, 21 μαθήματα για τον 21ο αιώνα

Πώς τα κομπιούτερ και τα ρομπότ αλλάζουν το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης; Πώς αντιμετωπίζεται η επιδημία των fake news; Έχουν ακόμη σημασία τα έθνη και οι θρησκείες; Τι θα 'πρεπε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας; Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται πιο γρήγορα από την αντίληψή μας γι' αυτήν, το χάκιν γίνεται μια πολεμική τακτική και ο κόσμος φαίνεται πιο πολωμένος από ποτέ, καλούμαστε να πλοηγήσουμε τη...

Να τηρούμε ή να σπάμε τους κανόνες;

Ειναι 11 το βράδυ κάπου στο Βερολίνο. Ούτε ένα αυτοκίνητο στο δρόμο. Ωστόσο ένας πεζός περιμένει υπομονετικά μέχρι να ανάψει πράσινο το φανάρι του. Εν τω μεταξύ σε ώρα αιχμής κάπου στο κέντρο της Αθήνας πεζοί αψηφώντας το δικό τους κόκκινο, διασχίζουν τη διάβαση ανάμεσα σε αυτοκίνητα που φρενάρουν μπροστά τους απότομα. Στη διαφημιστική Α μετά την πανδημία, οι εργαζόμενοι έχουν ευέλικτο ωράριο,...

ΜΑΡΙ ΚΙΟΥΡΙ

Γεννημένη το 1867 στην Πολωνία, η Μαρία Σκλοντόβσκα (αργότερα γνωστή ως Μαρί Κιουρί) επρόκειτο να μείνει στην ιστορία ως μία γυναίκα με τεράστιο κύρος στον επιστημονικό κόσμο. Παρά τις αντιξοότητες που συνόδευσαν τόσο τις προσπάθειές της να σπουδάσει όσο και την αναγνώρισή της ως ισότιμο μέλος της επιστημονικής κοινότητας, υπήρξε η πρώτη γυναίκα που βραβεύτηκε με βραβείο Νόμπελ, ο πρώτος...