podlist.gr

Γιάννης Πάσχος: «Παλιά όποιο παιδί είχε δυσλεξία το έλεγαν προβληματικό»

Ο συγγραφέας και καθηγητής ιχθυολογίας Γιάννης Πάσχος ανακάλυψε τυχαία στα 45 του χρόνια πως είναι δυσλεκτικός και τότε άρχισαν να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους. Έγραψε «Το ημερολόγιο ενός δυσλεκτικού» όπου με μεγάλη τόλμη και λογοτεχνική ματιά εξιστορεί τα παιδικά του χρόνια σε ένα περιβάλλον που δεν ήξερε τι είναι η δυσλεξία. «Ο γιατρός σύστησε ηρεμιστικά και ευτυχώς η μάνα μου τα πέταξε», μας λέει. Η δυσλεξία δεν τον εμπόδισε να γίνει συγγραφέας, όπως και σε πολλούς άλλους τομείς έμαθε να προσπαθεί περισσότερο.

Περισσότερα επεισόδια

Μικροί συγγραφείς: «Συγγραφέα σε κάνουν τα ωραία ταξίδια»

Πως γίνεται κανείς συγγραφέας; Μια μικρή ομάδα παιδιών ταξίδεψε με την Κυριακή Μπεϊόγλου στη Φλωρεντία της Αναγέννησης και του εμβληματικού πολιτισμού και μας μεταφέρουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους ως μικροί λογοτέχνες. Ένα επεισόδιο διαφορετικό από τα συνηθισμένα στο podcast «Συγγραφείς εκτός βιβλίων». Γιατί η συγγραφή δεν έχει ηλικία.

Ηλίας Μαγκλίνης: Πάντα με ενδιαφέρει ως συγγραφέα και το καλό και το κακό

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ηλίας Μαγκλίνης, μας πάει ένα μεγάλο ταξίδι από το Ζαΐρ που γεννήθηκε ως το σήμερα, στην Αθήνα. «Δοκιμάζοντας διαφορετικές μορφές και φόρμες, πειραματίζεται σμιλεύοντας χαρακτήρες και πλοκές που εγκιβωτίζουν σκέψεις, εμπειρίες και στοχασμούς στο πέρασμα του χρόνου». Μας μιλά για την συγγραφική και προσωπική του πορεία είτε βρίσκεται στο γραφείο του δημοσιογράφου...

Πέτρος Κόκκαλης & Ξενοφών Κοντιάδης: «Το σύστημα αλλάζει όταν ο καθένας πιστέψει ότι πρέπει να αλλάξει»

Ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, συνυπογράφει με τον καθηγητή Ξενοφών Κοντιάδη το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται – Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα!» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τόπος». Μας μιλούν για τα πολιτικά και ταξικά χαρακτηριστικά της κλιματικής κρίσης, τα οποία υπαγορεύουν ως μονόδρομο μια ριζική αλλαγή πολιτικής σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.