Καινοτόμα πρακτική από το Ι.Τ.Ε. για τον έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων
Καινοτόμες επιστημονικές πρακτικές για την ποιότητα, τη χημική ανάλυση και την ασφάλεια των τροφίμων υλοποιεί το ΙΤΕ και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Φωτονικής για την Αγροδιατροφή και του Περιβάλλον.
Προϊόντα, όπως, το κρασί, το λάδι, το μέλι το γάλα κ.α. μέσω οπτικών φασματοσκοπικών μεθόδων, αναλύονται επακριβώς, και συγκεκριμένα η ποιότητα, η ταυτότητα, η αυθεντικότητα τους, ενώ ανιχνεύονται και τυχόν επιμολυντές όπως είναι τα φυτοφάρμακα, τα βαρέα μέταλλα, κλπ.
Για την σημαντική επιστημονική μέθοδο που υλοποιεί το ΙΤΕ μιλάει στο newshub.gr ο διευθυντής του Εργαστηρίου Φωτονικής για την Αγροδιατροφή και το Περιβάλλον του ΙΤΕ Μιχάλης Βελεγράκης.
Το μεγάλο «στοίχημα» τώρα η μέθοδος αυτή να «τρέξει» στην παραγωγή, να βγει στην αγορά. Στα «συν» το κόστος για τον ενδιαφερόμενο που είναι πολλαπλάσια χαμηλότερο σε σχέση με τις παραδοσιακές μέχρι σήμερα μεθόδους ανίχνευσης της ταυτότητας των προϊόντων που στοιχίζουν…
#newshub
Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
στο κανάλι μας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
στη σελίδα μας στο twitter: https://twitter.com/NewshubG
στη σελίδα μας στο instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/
Είμαστε:
στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
twitter: https://twitter.com/NewshubG
instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/