Λάζαρος Καμπουρίδης: Επιτυχία της Ελλάδας ότι «σήκωσε σκόνη» για το τουρκολυβικό μνημόνιο!
🎙️Τα podcasts του Newshub.gr
Ο Λάζαρος Καμπουρίδης, αντιστράτηγος ε.α. και στρατηγικός αναλυτής, Δρ διεθνών σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, μίλησε με τον Γιάννη Χαραλαμπίδη στις "Αναλύσεις" του Newshub, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο φάσμα των ελληνοτουρκικών, τις κόντρες μετά την κύρωση του τουρκολυβικού μνημονίου από τη βουλή της Ανατολικής Λιβύης, τις αναμενόμενες κινήσεις Ελλάδας και Τουρκίας σχετικά με την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την Κύπρο, τον ρόλο που διαδραματίζουν η Αίγυπτος και το Ισραήλ, αλλά και μια κρίση που έχει ανακύψει αιγνιδίως μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν.
Με όλα τα κεφάλαια γύρω από τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και τις τουρκικές διεκδικήσεις της "Γαλάζιας Πατρίδας" να επανέρχονται στο προσκήνιο μέσα από άμεσες και έμμεσες απαιτήσεις, η Ελλάδα αναπτύσσει παράλληλα πλέγματα διεθνών συνεργασιών στην ευρύτερη περιφέρειά της και για πρώτη φορά εμφανίζεται να προβάλλει δημόσια τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο κορυφαίο διπλωματικό επίπεδο, με την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την επίδειξη των χαρτών με τα δυνητικά όρια της ελληνικής ΑΟΖ και το ανυπόστατο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης.
#Καμπουρίδης #newshub.gr #newshubgrpodcasts #Αναλύσεις
To κανάλι μας στα Apple podcasts: https://podcasts.apple.com/gr/podcast/%CF%84%CE%B1-podcasts-%CF%84%CE%BF%CF%85-newshub-gr/id1601368308
Το κανάλι μας στο Spotify: https://open.spotify.com/show/1W9rhtqzGlbfs8xGWNK7gN?si=8ed1a435409a41f8
Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
στο κανάλι μας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
στη σελίδα μας στο twitter: https://twitter.com/NewshubG
στη σελίδα μας στο instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/
στη σελίδα μας στο Tik Tok: https://www.tiktok.com/@newshub.gr