WHAT IF: «Αν ο Μεταξάς δεν έλεγε ΟΧΙ;» Πώς θα άλλαζε η ιστορία μετά την 28η Οκτωβρίου!
🎙️(28/10/2026) Τα podcasts του Newshub.gr
Τιμώντας την μεγάλη εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι "Αναλύσεις" επέλεξαν κάτι ασυνήθιστο. Ένα νοητικό και ιστορικό παίγνιο, αυτό που οι ιστορικοί χαρακτηρίζουν "What if", μια υπόθεση δηλαδή ότι η εξέλιξη της ιστορίας θα ήταν διαφορετική, αν μια απόφαση ή επιλογή γινόταν διαφορετικά.
Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης φιλοξενεί τον Βαγγέλη Κούμπουλη, ιστορικό, υποψήφιο διδάκτορα Σύγχρονης Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σύμβουλο έκδοσης στα περιοδικά "Ιστορία Εικονογραφημένη" και "The Book's Journal". Μαζί συζητούν την υπόθεση το «ΟΧΙ» να μην είχε ειπωθεί εκείνη τη μοιραία νύχτα της 27ης προς 28η Οκτωβρίου 1940, προσπαθώντας να διερευνήσουν τους όρους που αυτό αυτό θα μπορούσε να συμβεί ή όχι, αλλά και όσα θα είχαν πιθανά ακολουθήσει στη ροή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
#Κούμπουλης #newshub.gr #newshubgrpodcasts #Αναλύσεις
To κανάλι μας στα Apple podcasts: https://podcasts.apple.com/gr/podcast/%CF%84%CE%B1-podcasts-%CF%84%CE%BF%CF%85-newshub-gr/id1601368308
Το κανάλι μας στο Spotify: https://open.spotify.com/show/1W9rhtqzGlbfs8xGWNK7gN?si=8ed1a435409a41f8
Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
στο κανάλι μας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
στη σελίδα μας στο twitter: https://twitter.com/NewshubG
στη σελίδα μας στο instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/
στη σελίδα μας στο Tik Tok: https://www.tiktok.com/@newshub.gr