podlist.gr

The Review
The Review

Γιατί τρελαινόμαστε με το φαγητό της Θεσσαλονίκης;

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σαλονικιώτικο εστιατόριο της Ζωής Παρασίδη; Σε ποιο μαγαζί επιστρέφει κάθε φορά που ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξανδρος Διακοσάββας; Γιατί τα σουβλάκια πάνω είναι τόσο ωραία; Τι φάση με τον μόνιμο χαμό στα Λαδάδικα; Γιατί, εν τέλει, μας αρέσει τόσο πολύ το φαγητό εκεί;
 

Η αρχισυντάκτρια και ο διευθυντής σύνταξης της LiFO βρέθηκαν για λίγες μέρες στην πόλη και σχολιάζουν όσα έφαγαν, όσα τους άρεσαν και όσα ανυπομονούν να ξαναφάνε.

Περισσότερα επεισόδια

Γιατί να δει κανείς το «Φοινικικό σχέδιο» αν δεν είναι φαν του Γουές Άντερσον;

O Χρήστος Παρίδης και η Βένα Γεωργακοπούλου συζητάνε για την τελευταία κομεντί του Γουές Άντερσον «Το Φοινικικό σχέδιο» και αναρωτιούνται ποιοι είναι οι λόγοι να τη δει κανείς αν δεν είναι μεγάλος φαν του. Έτσι, θέτουν ερωτήματα όπως: Ποιον αφορά η ταινία κι αν αποτελεί η εκπληκτική κι αναγνωρίσιμη αισθητική του Τεξανού δημιουργού αφορμή για να δούμε ακόμα μία εξεζητημένη σκηνοθετική απόπειρά...

Είναι η «Κιούκα» η «ελληνική ταινία της χρονιάς»;

Είναι η «Κιούκα: Πριν το τέλος του καλοκαιριού» η «ελληνική ταινία της χρονιάς»; Ο Χρήστος Παρίδης και η Βένα Γεωργακοπούλου συζητάνε και διαφωνούν ως προς την αξία της νέας και πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του μόλις 31 ετών σκηνοθέτη Κωστή Χαραμουντάνη. Η «Κιούκα: Πριν το τέλος του καλοκαιριού» αφορά την ενηλικίωση δύο δίδυμων αδελφών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού. Κατά τη διάρκεια των...

«Μια άλλη Θήβα»: Η παράσταση-φαινόμενο που ξεπέρασε τους 100.000 θεατές

Πώς γίνεται μια ελληνική θεατρική παράσταση να ξεπερνά τους 100.000 θεατές; Πώς, χωρίς καμία σχεδόν διαφήμιση και αποκλειστικά μέσω της δύναμης του word of mouth, το «Μια Άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο κατάφερε να γίνει το απόλυτο sold out; Στο έργο, ένας συγγραφέας συναντά επί μήνες στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν, με σκοπό να γράψει ένα θεατρικό βασισμένο στην ιστορία του....