podlist.gr

Mamma Roma: η Δωροθέα Μερκούρη μιλά στον Άγγελο Ρέντουλα για την αιώνια νοστιμιά της Ρώμης

Γιατί δεν παχαίνει η καλή πίτσα; Από πού έκλεβε παγωτό και πόση κρέμα παστιτσέρα είχε φάει η Δωροθέα Μερκούρη όταν ήταν μικρή; Πόσα μέτρα από το σπίτι τους της μύριζε η σάλτσα πομοντόρο που έφτιαχνε η γιαγιά της; Πώς τρώγεται η ζεστή ρικότα; Γιατί στην Ιταλία δεν έχουν μεγάλες ντομάτες; Πόσα είδη ζυμαρικών έφτιαχνε η τζία Μελίνα; Γιατί δεν πρέπει να βάζεις πολύ τυρί στα σπαγγέτι; Είναι δυνατόν να χώρισε από τον πρώτο της άντρα για μια… μακαρονάδα; 


Και ακόμα: Γιατί είναι τόσο νόστιμη η κουζίνα της Ρώμης; Τι δώρα έφερε ο Γαστρονόμος από το μεγάλο ταξίδι του στη Ρώμη; Γιατί η πάστα αλ λιμόνε του Αντόνιο Μονφρέντα είναι να… γλείφεις τα δάχτυλά σου; Ποιος φτιάχνει την καλύτερη συνταγή για καρμπονάρα, cacio e pepe, πολπέτες, μαριτότσι και τιραμισού; 


Η Δωροθέα Μερκούρη, χρυσή μαγείρισσα, μεγαλωμένη σε μια οικογένεια που λατρεύει το καλό φαγητό, είναι η ξεναγός του Γαστρονόμου στις νοστιμιές της Ρώμης. Μαζί της περπατάμε στην ιταλική πρωτεύουσα, μαγειρεύουμε σε σπίτια Ρωμαίων αυθεντικές ρωμαϊκές συνταγές και δοκιμάζουμε σε τρατορίες και παστιτσερίες τα πιο τυπικά πιάτα και τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά της πόλης. Και φέρνουμε όλες τις τοπικές συνταγές για να τις φτιάξουμε στο σπίτι μας! 


Όλα αυτά θα τα δείτε στο τεύχος Ιουνίου του Γαστρονόμου που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 11/06 με την Καθημερινή της Κυριακής. 


Όλα τα άλλα θα τα ακούσετε εδώ. Σε ένα podcast για τη Ρώμη που ηχογραφήθηκε μασουλώντας πίτσες και μακαρονάδες στο κέντρο της Αθήνας. Απολαύστε το μέχρι το τέλος, μέχρι τον καφέ, όμως προσοχή: το podcast αυτό ανοίγει… επικίνδυνα την όρεξη!



Δημοσιογραφική επιμέλεια: Άγγελος Ρέντουλας


Επιμέλεια παραγωγής: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Περισσότερα επεισόδια

Mamma Roma: η Δωροθέα Μερκούρη μιλά στον Άγγελο Ρέντουλα για την αιώνια νοστιμιά της Ρώμης

Γιατί δεν παχαίνει η καλή πίτσα; Από πού έκλεβε παγωτό και πόση κρέμα παστιτσέρα είχε φάει η Δωροθέα Μερκούρη όταν ήταν μικρή; Πόσα μέτρα από το σπίτι τους της μύριζε η σάλτσα πομοντόρο που έφτιαχνε η γιαγιά της; Πώς τρώγεται η ζεστή ρικότα; Γιατί στην Ιταλία δεν έχουν μεγάλες ντομάτες; Πόσα είδη ζυμαρικών έφτιαχνε η τζία Μελίνα; Γιατί δεν πρέπει να βάζεις πολύ τυρί στα σπαγγέτι; Είναι δυνατόν...

Γραμμή xmas-sos: 4 σεφ, τέλεια γιορτινά φαγητά, καμία συνταγή. | Γαστρονόμος

Ο Κωνσταντίνος δεν ξέρει να βράσει ούτε αυγό. Δηλαδή μια φορά έβαλε να βράσει αυγά και περίμενε, περίμενε, περίμενε… να μαλακώσουν τα τσόφλια. Ο Άγγελος προσπαθεί να πείσει τον Κωνσταντίνο να μαγειρέψει για το γιορτινό τραπέζι το κύριο πιάτο. Τον Κωνσταντίνο που περίμενε να μαλακώσουν τα τσόφλια των αυγών. Παίρνει λοιπόν τηλέφωνο (Άγγελος πήρε τηλέφωνο, ο Κωνσταντίνος ηχογραφούσε για τη δική...

Λάμπρο, Δημήτρη ξέρετε τι βραβεύει ο «Γ» φέτος ή... μπα; | Γαστρονόμος

Γιατί ο Λάμπρος Φισφής και ο Δημήτρης Μακαλιάς έκαναν έναν χρόνο δίαιτα; Ξέρουν τι θα παρουσιάσουν φέτος; Για ποιο άχαστο φαγητό μιλάει ο Άγγελος Ρέντουλας; Σε ποια χρονιά στο μέλλον ζει η Αλεξία; Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ τι σχέση έχουν με τα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου; Τι βραβεύει τέλος πάντων φέτος ο Γαστρονόμος; Ο Άγγελος Ρέντουλας κάνει μια αλλόκοτη δωδεκάλεπτη βόλτα γεμάτη τραγούδι,...