Περί αυγού ο λόγος
Γιατί ακρίβυνε η τιμή του αυγού; Σε τι διαφέρει το αυγό κλωβοστοιχίας, από τα αυγά ελευθέρας βοσκής ή τα βιολογικά; Πόσα αυγά καταναλώνουν οι Έλληνες, και πόσα οι Βορειοευρωπαίοι; Ποια αυγά είναι ιδανικά για βάψιμο και κατανάλωση ενόψει Πάσχα;
Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνει, ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού και Προϊόντων Αυγού, Ιωάννης Βλαχάκης.
Η εταιρεία του κύριου Βλαχάκη παράγει 70 εκατομμύρια αυγά το χρόνο, συνολικά η ελληνική παραγωγή αγγίζει τα 1,3 δισεκατομμύρια αυγά, αλλά παρ’ όλα αυτά οι ελληνοποιήσεις και η αμφιβόλου ποιότητα αυγών από το εξωτερικό δεν αποφεύγονται.
Το podcast ΒΑΒΕΛ είναι μια παραγωγή της Alter Ego Media.