podlist.gr

Η Δίκη της Χούντας

Επταετίας τέλος. Με την επάνοδο της δημοκρατίας ύστερα από τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου, το κράτος ''ξεφορτώνεται'' τους φοίνικες και οι πρωταίτιοι οδηγούνται στο εδώλιο ως κατηγορούμενοι. 28 Ιουλίου 1975, η Δίκη της Χούντας ξεκινάει. Δύο εξαιρετικά βιβλία που με βοήθησαν είναι ''Η δίκη'' του δικαστή Γιάννη Ντεγιάννη (Γνώση-1990) και ''Οι άνθρωποι της χούντας μετά τη Δικτατορία'' του Γ. Κρεμμυδά (Εξάντας-1984).

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/-472444/episodes/ep-e2oh639

Περισσότερα επεισόδια

Συνέντευξη με τον Πάνο Χαρίτο

Στο σημερινό, ένας ξεχωριστός καλεσμένος με μοναδική πορεία στον χώρο της δημοσιογραφίας. Ο Πάνος Χαρίτος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μιλήσαμε για την κρίση, για το νέο του ντοκιμαντέρ και για την πορεία του στον χώρο ως πολεμικός ανταποκριτής.Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε για το Bold by Reader.Φωτογραφία: Τζίνα ΣκανδάμηΚάμερα: Μυρτώ Κυρίτση, Κωνσταντίνος ΠαπαγεωργίουΜοντάζ: Νίκος Κόλλιας

Η βασίλισσα που αγαπάμε να μισούμε

Στο σημερινό, η ζωή και η κληρονομιά της βασίλισσας Φρειδερίκης.Υλικό:Τύπος της εποχήςΦρειδερίκη - Μέτρον κατανοήσεως (1971)Κ. Σκουμπόπουλος - Θεσμικοί και μη θεσμικοί παράγοντες. Η περίπτωση της Βασίλισσας Φρειδερίκης (μεταπτυχιακή εργασία)