podlist.gr

40+
40+

Τι ακριβώς κάνουμε στα social media;

Στο νέο επεισόδιο του εβδομαδιαίου podcast τους, Μανίνα Ζουμπουλάκη και Ελένη Ψυχούλη μιλάνε για τις συνήθειες που αποκτούμε σε σχέση με την παρουσία μας στα social media. Ταυτίζεται η εξωτερική μας εικόνα με αυτή που παρουσιάζουμε στο Facebook και στο X; Ποιες είναι οι πλατφόρμες που προτιμάμε αλλά δύσκολα να βρεις νεαρόκοσμο σε αυτές; Είναι χαλαρή η ατμόσφαιρα στα social media ή ο κόσμος μας εξισώνει με την online συμπεριφορά μας; Πολύ περισσότερο, ένας πιθανός εργοδότης;

Όσο ανεβαίνουν οι followers, αντίστοιχα ανεβαίνουν και οι haters. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτών που γράφουν τα αρνητικά και τοξικά σχόλια; Μπορεί ένα tweet να καταστρέψει μια ζωή και μια καριέρα; Τα γραπτά μένουν. Ωστόσο πόση ανοχή και άμυνες έχουμε απέναντι στο τοξικό πρόσωπο των social; Πόσο «βία» μπορεί να κρύβει ο αρνητισμός και το «θάψιμο» στο διαδίκτυο και πού φτάνει η ελευθερία αυτών που μας αντιπαθούν ή μας ανταγωνίζονται; Η ύβρις στα social media είναι υπό προϋποθέσεις ποινικό αδίκημα, αλλά τι γίνεται με τους ανώνυμους λογαριασμούς;  

Πόσο απαραίτητη είναι τελικά η παρουσία στα social; Καθώς μεγαλώνουμε νιώθουμε όλο και πιο άνετα με την έκθεση των προσωπικών μας στιγμών, ή απολαμβάνουμε όλο και περισσότερο την ιδιωτικότητα;

Περισσότερα επεισόδια

Γιατί είμαστε τόσο θυμωμένοι;

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη και η Ελένη Ψυχούλη, στο νέο επεισόδιο του εβδομαδιαίου podcast τους, συζητούν για τον θυμό, τις αιτίες, τις μορφές και τις επιπτώσεις του. Μπορεί ο θυμός να προέρχεται από βαθιά θλίψη, απογοήτευση, φόβο ή ανεκπλήρωτες προσδοκίες; Και γιατί συχνά στρέφεται προς τους άλλους αντί για τον εαυτό μας; Πώς διαχειριζόμαστε τον θυμό, ποιες είναι οι ψυχοσωματικές συνέπειες και πώς...

Η γλώσσα, η woke κουλτούρα και η καθημερινή μας σύγχυση

Τι μπορούμε να πούμε σήμερα χωρίς να παρεξηγηθούμε; Πόσο έχει επηρεάσει η woke κουλτούρα την καθημερινή μας γλώσσα, τον δημόσιο λόγο και τις μεταξύ μας σχέσεις; Στο νέο επεισόδιο του podcast 40+, η Μανίνα Ζουμπουλάκη και η Ελένη Ψυχούλη συζητούν για την πολιτική ορθότητα, το χιούμορ και την κοινωνική ευαισθησία.

Τι χαρακτηρίζει ένα καλό εστιατόριο;

Στο νέο επεισόδιο του εβδομαδιαίου podcast τους, Μανίνα Ζουμπουλάκη και Ελένη Ψυχούλη συζητάνε με χιούμορ, καυστικότητα και αγάπη για το φαγητό, τι πραγματικά χαρακτηρίζει ένα καλό εστιατόριο. Από τις δήθεν γκουρμέ δημιουργίες με 250 υλικά και χημικά «αριστουργήματα» μέχρι τα ταπεινά πιάτα που βασίζονται στην απλότητα και την καλή πρώτη ύλη, μιλούν τις γευστικές υπερβολές της σύγχρονης...