podlist.gr

40+
40+

Η γενιά των 65+ και τα προβλήματά της

Πώς ζουν εν έτει 2025 και τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν;

Οι σημερινοί 65ρηδες και 70ρηδες βρίσκονται στη δύση του εργασιακού τους βίου. Πώς ζουν το θέμα της συνταξιοδότησης και της οικονομικής ανασφάλειας; Ποιες διαφορές συναντάμε στην ασφάλιση και την ιατρική περίθαλψη, σε σχέση με παλιότερες δεκαετίες; Οι βεβαιότητες του παρελθόντος που έχουν διαψευστεί, οι οικονομίες που έμειναν ή δεν έμειναν στην άκρη, σε μια περίοδο που η εργασία και οι αμοιβές ήταν σε πολύ διαφορετικά επίπεδα από τα σημερινά.  

«Πώς θα γεράσουμε;». Είναι το ερώτημα που σκέφτονται όλο και περισσότερο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Ποια είναι η σημασία της αξιοπρεπούς σύνταξης και της ασφάλισης; Πόσο φρόντισαν τελικά τον εαυτό τους οι γεννημένοι από το 1950 έως το 1970; Είναι η συγκατοίκηση ιδανική λύση και κατά πόσο μπορούν όλοι να συγκατοικήσουν με κάποιον άλλο ή άλλους; Πόσο δυνατός τελικά είναι ο κοινωνικός ιστός στην Ελλάδα;

Αλλά στο τέλος πόσο διαφορετικός είναι ο σημερινός 65άρης από αυτόν του παρελθόντος; Έχει προσαρμοστεί πλήρως σε έναν αναδιαμορφωμένο δυτικό κόσμο; Η Μανίνα Ζουμπουλάκη και η Ελένη Ψυχούλη ψάχνουν να βρουν τις απαντήσεις.  

Περισσότερα επεισόδια

Γιατί είμαστε τόσο θυμωμένοι;

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη και η Ελένη Ψυχούλη, στο νέο επεισόδιο του εβδομαδιαίου podcast τους, συζητούν για τον θυμό, τις αιτίες, τις μορφές και τις επιπτώσεις του. Μπορεί ο θυμός να προέρχεται από βαθιά θλίψη, απογοήτευση, φόβο ή ανεκπλήρωτες προσδοκίες; Και γιατί συχνά στρέφεται προς τους άλλους αντί για τον εαυτό μας; Πώς διαχειριζόμαστε τον θυμό, ποιες είναι οι ψυχοσωματικές συνέπειες και πώς...

Η γλώσσα, η woke κουλτούρα και η καθημερινή μας σύγχυση

Τι μπορούμε να πούμε σήμερα χωρίς να παρεξηγηθούμε; Πόσο έχει επηρεάσει η woke κουλτούρα την καθημερινή μας γλώσσα, τον δημόσιο λόγο και τις μεταξύ μας σχέσεις; Στο νέο επεισόδιο του podcast 40+, η Μανίνα Ζουμπουλάκη και η Ελένη Ψυχούλη συζητούν για την πολιτική ορθότητα, το χιούμορ και την κοινωνική ευαισθησία.

Τι χαρακτηρίζει ένα καλό εστιατόριο;

Στο νέο επεισόδιο του εβδομαδιαίου podcast τους, Μανίνα Ζουμπουλάκη και Ελένη Ψυχούλη συζητάνε με χιούμορ, καυστικότητα και αγάπη για το φαγητό, τι πραγματικά χαρακτηρίζει ένα καλό εστιατόριο. Από τις δήθεν γκουρμέ δημιουργίες με 250 υλικά και χημικά «αριστουργήματα» μέχρι τα ταπεινά πιάτα που βασίζονται στην απλότητα και την καλή πρώτη ύλη, μιλούν τις γευστικές υπερβολές της σύγχρονης...