podlist.gr

Doc Politics | Δημήτρης Χατζηνικόλας
Documento

Doc Politics | Δημήτρης Χατζηνικόλας

Ο Δημήτρης Χατζηνικόλας σχολιάζει καθημερινά τα καλώς και κακώς κείμενα της επικαιρότητας

επεισόδια 527
διάρκεια 105 ώρες
συχνότητα καθημερινά
επεισόδιο πριν
ηλικία
προσθήκη πριν

Doc Politics: Επέστρεψαν οι μπλε φάκελοι στα ρεπορτάζ των καναλιών...

Το πρώτο υπουργικό, οι μπλε φάκελοι του 2019 που επέστρεψαν στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ, ο «βιαστικός» Χρυσοχοΐδης κι η «αναποδιά» των Τεμπών (!), οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και η καταστροφική για τις Δημοκρατίες αποχή είναι τα θέματα που σχολιάζουμε στο σημερινό podcast του τμήματος πολιτικών ειδήσεων του Documento.

Doc Politics: Η ΝΔ πήρε 180.000 λιγότερες ψήφους από τον ηττημένο Καραμανλή το 2009...

Το νέο υπουργικό, οι υποσχέσεις Μητσοτάκη που δεν έγιναν ποτέ πράξη, η αποχή που σαρώνει, η κλιματική αλλαγή, ο θάνατος της αναλυτικής σκέψης και ο θρίαμβος της επικοινωνίας, είναι τα θέματα που σχολιάζουμε στο σημερινό podcast του τμήματος πολιτικών ειδήσεων του Documento.

Doc Politics: ΚΙΝΑΛ: Από μέσα άνεση απ' έξω εμφάνιση...

Η κάλπη της Κυριακής και η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, το ναυάγιο της Πύλου, τα funds και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ και η άνοδος της ακροδεξιάς στη Γερμανία είναι τα θέματα που εξετάζουμε στο σημερινό podcast του τμήματος πολιτικών ειδήσεων του Documento.

Doc Politics: Η αγάπη στην πατρίδα δεν σημαίνει «ακαταδίωκτο»...

Η τελική ευθεία προ των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, το τραγικό ναυάγιο της Πύλου και οι ευθύνες Μητσοτάκη, η επιστροφή της χώρας στη δεκαετία του '50, η ποινικοποίηση της κριτικής και της λογοδοσίας με τον μανδύα των κινδύνων για τη χώρα, η δολοφονία της 27χρονης Αναστάζιας, είναι τα θέματα που ασχολούμαστε στο σημερινό podcast του τμήματος πολιτικών ειδήσεων του Documento.

Doc Politics: Η συμμορία του Κυριάκου και τα νέα ξερονήσια

Πως η ΝΔ και τα φιλικά της ΜΜΕ διασύρουν καθημερινά τη χώρα στο εξωτερικό και σπαταλούν το ηθικό και ιστορικό της κεφάλαιο και τα «απρόσμενα» κέρδη των τραπεζών από τα πανωτόκια το 2022 είναι τα θέματα που σχολιάζουμε στο σημερινό podcast του τμήματος πολιτικών ειδήσεων του Documento.

Doc Politics: Αφήστε τους στην τύχη τους για να μην έρθουν κι άλλοι...

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ο στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα στην άλλη πλευρά, στην εμπόλεμη ζώνη, ότι αυτό που σας περιμένει εδώ είναι μια κόλαση χειρότερη από αυτή που θέλετε να ξεφύγετε.Μάλιστα αυτό η ΝΔ δεν διστάζει, εμμέσως πλην σαφώς, να το βαφτίσει υπεύθυνη εθνική πολιτική. Και για κάποιους ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Όλα τα υπόλοιπα προβλέπονται από τις διεθνείς...

Doc Politics: Τα «απρόσμενα» κέρδη στη χώρα που τα παίρνουν...

Το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία εντός του 2023, η ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ρεύματος από τον προσεχή Σεπτέμβριο, η ανάπτυξη real estate, οι διακοπές που αποτελούν μακρινό όνειρο, η χώρα ευκαιρία στα πωλητήρια της αλοδαπής με ξένα πλοία, σε ξένα λιμάνια, με ξένα ξενοδοχεία, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τα «απρόσμενα» κέρδη που τα παίρνουν όλα, η Ροδόπη και η...

Doc Politics: Κάτω από την εργαλειοποίηση των «εθνικών θεμάτων» κρύβεται η υποβάθμιση της ζωής μας...

Το Documento, ο αποκλεισμός του από την αγορά και η ερευνητική δημοσιογραφία, η εργαλειοποίηση των εθνικών θεμάτων, η ΝΔ, ή στάση της στρουθοκαμήλου και οι εθνικές ήττες είναι τα θέματα που εξετάζουμε στο σημερινό podcast του τμήματος πολιτικών ειδήσεων του Documento.

Doc Politics: Ο Πνευματικός έφυγε αλλά η ιδιωτικοποίηση της Υγείας παραμένει στο οπλοστάσιο της ΝΔ

Τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κάλπη της 25ης Ιουνίου, το κυβερνητικό του πρόγραμμα, ο κ. Πνευματικός και οι απόψεις του που δεν έκρυβε, οι καρκινοπαθείς στην ουρά του Λαϊκού για το «όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε» στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, το ΚΙΝΑΛ που θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα βασικά θέματα που σχολιάζουμε στο σημερινό podcast του τμήματος πολιτικών ειδήσεων του...

Doc Politics: Η ιδεολογικοποίηση της απανθρωπιάς...

Η απανθρωπιά του καθηγητή ιατρικής και υποψηφίου με τη ΝΔ στην Εύβοια, ο έτερος καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας και η έρευνα της Eurostat που περιγράφει δυστυχώς την πραγματικότητα είναι τα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε στο σημερινό podcast του τμήματος πολιτικών ειδήσεων του Documento.

Doc Politics: Το ΕΣΥ καταρρέει κι εμείς «πάμε κι όπου βγει»...

Η διαρκής υποβάθμιση του ΕΣΥ στη χώρα από το 2010 και μετά, οι ανοησίες περί ΣΔΙΤ, ανάπτυξης και λοιπών φληναφημάτων, τα τραγικά περιστατικά σε Κω και Νέα Μάκρη και οι αριθμοί για το ΕΚΑΒ που λένε πάντα την αλήθεια είναι τα θέματα που σχολιάζουμε στο σημερινό podcast του τμήματος πολιτικών ειδήσεων του Documento.

Doc Politics: Πόσες κάμερες χρειάζονται για να κρυφτεί η ακρίβεια;

Η ακρίβεια που σαρώνει το «καλάθι της νοικοκυράς», τα ΜΜΕ που αμπαλάρουν με πανδημίες, πολέμους, ασύμμετρες απειλές και λοιπά διάφορα και τα γεμάτα τραπέζια στα καφενεία, τα υπερκέρδη του κράτους και των εταιρειών από τους έμμεσους φόρους και ο Μ. Βορίδης που ανακάλυψε ότι το ΓΛΚ δεν αξιολογεί προγράμματα κομμάτων είναι τα θέματα που εξετάζουμε στο σημερινό podcast του τμήματος πολιτικών...

Doc Politics: Παγκόσμιο ρεκόρ κερδών για το ΧΑΑ μέσα στην «εισαγόμενη» ακρίβεια...

Τα «φτερωτά» κέρδη των εισηγμένων στο ΧΑΑ μέσα στην κρίση την ώρα που μας γάνωναν τ' αυτιά για εισαγόμενη ακρίβεια, η πρεμούρα της ΝΔ να προστατεύσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και τα κανάλια που τα έβαλαν πάλι με όποιον-α αμφισβητεί τα κέρδη των ιδιοκτητών τους είναι τα θέματα που εξετάζουμε στο σημερινό podcast του τμήματος πολιτικών ειδήσεων του Documento.

Doc Politics: Βρε καλώς τους υπερασπιστές των «φτερωτών» κερδών!

Τα υπερκέρδη της εποχής Μητσοτάκη, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η αγωνία των δημοσιογράφων, η τοξικότητα της ΝΔ και ο ανερμάτιστος λόγος της που περνά κάτω από τα μιντιακά ραντάρ είναι τα θέματα που σχολιάζουμε στο σημερινό μας podcast.

Doc Politics: Από τα πιατάδικα της Αμερικής και τις φάμπρικες της Γερμανίας στο brain drain...

Ένας αιώνας και βάλε μετανάστευσης, χρεοκοπίας κι άντε πάλι από την αρχή, τα τζάκια της ΝΔ, η τράπεζα θεμάτων και τα bots του πλανήτη που απειλούν τον Κυριάκο, ο Ντογιάκος και οι έρευνές του και ο ΣΥΡΙΖΑ που χαλάει τη σούπα των καναλιών είναι τα θέματα που σχολιάζουμε στο σημερινό μας podcast.

Doc Politics: Πόσο να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αρέσει στη διαπλοκή;

Πόσο να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μας αρέσει; Μήπως κάποιοι δημοσιογράφοι να κατεβάσουμε τα μολύβια για να γίνουμε αρεστοί; Να επικεντρώσουμε στις βαθμίδες αξιολόγησης και στη δημοσιονομική ομαλότητα; Μήπως να σταματήσουμε να μιλάμε για φτώχεια; Μήπως είμαστε το παρατράγουδο στ' αρχαία άσματα;

Τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κάλπη της 25ης Ιουνίου;

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα της περασμένης Κυριακής, οι κίνδυνοι και οι προοπτικές, η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η ομιλία Τσίπρα, o Μητσοτάκης που αρνείται τον διάλογο με αίολα επιχειρήματα και η παραδοχή Στουρνάρα, είναι τα θέματα που σχολιάζουμε στο σημερινό podcast του τμήματος πολιτικών ειδήσεων του Documento.