podlist.gr

Η κουλτούρα του ελαιολάδου στην ελληνική γαστρονομία

Ο Χάρης Τζανής συνδυάζοντας τις σπουδές και την αγάπη του για τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τον τουρισμό, ίδρυσε το Delio Food Hub για τη διάθεση ελληνικών προϊόντων ενώ μελετά και παρουσιάζει μοντέλα ανάπτυξης για τον γαστρονομικό τουρισμό. Συνομιλεί με την Αννίτα Ζάχου για το ελαιόλαδο, τους μύθους που είναι ακόμη ισχυροί στον χώρο της εστίασης και προτείνει τρόπους το εθνικό μας προϊόν από φτωχός συγγενής να μετατραπεί σε λαμπρό πρωταγωνιστή.

Περισσότερα επεισόδια

Γιατί ακριβαίνει το ελαιόλαδο και τι πρέπει να προσέχουμε

Το ελαιόλαδο έγινε ο πρωταγωνιστής της ακρίβειας και οι καταναλωτές έχουν επιδοθεί σε ένα... σαφάρι ανάμεσα σε σουπερμάρκετ και λαϊκές αγορές για να βρουν φθηνότερες λύσεις. Η Αννίτα Ζάχου συζητά όλα τα θέματα που μας προβληματίζουν αυτή την εποχή σχετικά με την τιμή και την ποιότητα του ελαιολάδου, με την Μαρία Κατσούλη, οινοχόο, γευσιγνώστρια ελαιολάδου και διευθύντρια του ελληνικού διεθνούς...

Φτιάξτε κηραλοιφή στο σπίτι!

Είναι ένα από τα θαυμαστά δώρα της φύσης, με την ιστορία της να χάνεται στα βάθη των αιώνων και με αμέτρητες θεραπευτικές ιδιότητες. Η κηραλοιφή είναι ένα προϊόν που συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες του φυσικού κεριού της μέλισσας και του ελαιολάδου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιποίηση και θεραπεία στο πρόσωπο και το σώμα. Η Αννίτα Ζάχου, με την πολύχρονη εμπειρία της και στον χώρο...

Ελαιοτουρισμός: Ταξίδι στον κόσμο του ελαιολάδου

Ο ελαιοτουρισμός είναι το πιο ανερχόμενο κομμάτι του τουρισμού γαστρονομίας με επισκέπτες από όλο τον κόσμο να τον αναζητούν όλο και περισσότερο. Η Αννίτα Ζάχου -ιδρύτρια της Mykonos Olive Oil Tasting και πρωτοπόρος του εναλλακτικού ελαιοτουρισμού στην Ελλάδα- μας εξηγεί γιατί το να γνωρίσουμε με σωστό τρόπο το εθνικό μας προϊόν στους ξένους επισκέπτες μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο...