podlist.gr

Υψηλά φαινολικό ελαιόλαδο, ένα δώρο από τη φύση

Το υψηλά φαινολικό ελαιόλαδο θωρακίζει τον οργανισμό μας απέναντι σε χρόνιες ασθένειες. Τα τρία πιο σημαντικά οφέλη του για την υγεία μας είναι ότι μας προστατεύει από τους κινδύνους που κρύβει η υψηλή χοληστερίνη, είναι ασπίδα για ασθένειες που απειλούν την καρδιά και κεντρικό νευρικό σύστημα και μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου. Ο Προκόπης Μαγιάτης, αναπληρωτής καθηγητής στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, συζητά με την Αννίτα Ζάχου για τις μελέτες που αναδεικνύουν το ελαιόλαδο σε ένα προϊόν υψηλής υγειονομικής προστασίας.


Hosted by Simplecast, an AdsWizz company. See pcm.adswizz.com for information about our collection and use of personal data for advertising.

Περισσότερα επεισόδια

Το Ελαιόλαδο ως διατροφικός θησαυρός

Παχαίνει τελικά το ελαιόλαδο; Πόσες θερμίδες έχει; Γιατί τα σπορέλαια δεν ωφελούν την υγεία μας; Τι είναι τα υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα και πώς μας ωφελούν; Η Νιόβη Χρυσανθακοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και συνεργάτης της Nutriclinic της Έφης Κολοβέρου, συζητά με την Αννίτα Ζάχου για τα μοναδικά οφέλη του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για την υγεία μας, ανατρέποντας μύθους και...

Terra Creta: ποιότητα, καινοτομία και αγάπη για το Ελαιόλαδο

Στο Κολυμβάρι του νομού Χανίων, η παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου είναι κάτι περισσότερο από ένας τρόπος ζωής, είναι μία υψηλή τέχνη. Η Αννίτα Ζάχου μαθαίνει τα μυστικά μίας από τις πιο γνωστές εταιρείες ελαιολάδου της Ελλάδας, που ξεχωρίζει για την δέσμευσή της στην ποιότητα και την καινοτομία, με προϊόντα που έχουν διακριθεί διεθνώς με πολλά βραβεία. O Φώτης Σουσαλής, διευθυντής...

Γιατί ακριβαίνει το ελαιόλαδο και τι πρέπει να προσέχουμε

Το ελαιόλαδο έγινε ο πρωταγωνιστής της ακρίβειας και οι καταναλωτές έχουν επιδοθεί σε ένα... σαφάρι ανάμεσα σε σουπερμάρκετ και λαϊκές αγορές για να βρουν φθηνότερες λύσεις. Η Αννίτα Ζάχου συζητά όλα τα θέματα που μας προβληματίζουν αυτή την εποχή σχετικά με την τιμή και την ποιότητα του ελαιολάδου, με την Μαρία Κατσούλη, οινοχόο, γευσιγνώστρια ελαιολάδου και διευθύντρια του ελληνικού διεθνούς...