podlist.gr

«Χωρίς Πυξίδα», με την Χριστίνα Πουλίδου

Τι συμβαίνει όταν ο καθένας από εμάς αλλά και μια ήπειρος ολόκληρη, η δική μας η Ευρώπη προχωρούν στο κενό χωρίς πυξίδα; Η δημοσιογράφος Χριστίνα Πουλίδου μας ξεναγεί στον κόσμο του καινούργιου της βιβλίου («Χωρίς Πυξίδα», εκδόσεις Μεταίχμιο). Ένα μυθιστόρημα που μας φέρνει μπροστά σ’ ένα δυστοπικό αλλά όχι παράλογο σενάριο για το μέλλον. Και που ταυτόχρονα μας αφηγείται απλές καθημερινές ιστορίες που όλοι μας έχουμε βιώσει στον περίγυρό μας. Σημειώσεις στο newsletter: https://www.getrevue.co/profile/valiakaimaki/issues/21-01-2022-997860

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/valia-kaimaki/episodes/ep-e1sh49i

Περισσότερα επεισόδια

Νέα παράταση για το TikTok

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι «πιθανότατα» θα παρατείνει την απαγόρευση του TikTok για τρίτη φορά σήμερα, αλλά θα χρειαστεί την έγκριση του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ για να το πράξει. Τι θα γίνει όμως τελικά; Παίζουμε απλώς καθυστερήσεις; Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.

Τα bots που δεν πληρώνουν

Καθώς οι χρήστες εγκαταλείπουν τη Google για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT, μια νέα γενιά bots σαρώνει τον ιστό για να προσφέρει απευθείας απαντήσεις, αυξάνοντας κατακόρυφα την παρουσία της. Η εξάπλωσή τους προκαλεί ανησυχία στους εκδότες, που πασχίζουν να διασφαλίσουν δίκαιη αποζημίωση για το περιεχόμενό τους. Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.

Η Meta επενδύει στην Τεχνητή Νοημοσύνη

H Meta αγόρασε την εταιρεία Τεχνητής νοημοσύνης scale.ai και προσέλαβε το διευθύνοντας σύμβουλο της νεοφυούς εταιρείας να ηγηθεί της ομάδας ΤΝ που έχει δημιουργήσει. Η κίνηση αυτή φανερώνει την επιθυμία της να πρωταγωνιστήσει στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης. Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.