podlist.gr

Γεύση Καϊμάκη
Γεύση Καϊμάκη

Γεύση 90’’

Στο σημερινό επεισόδιο εγκαινιάζουμε την ιδέα για τα δικά σας ηχητικά σχόλια. Σχολιάζουμε τις πρώτες κυρίες του αγγλοαμερικανικού άξονα (ε, ναι ήταν και παραμένει) και το πρώτο ταξίδι του νέου Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη. Μαθαίνουμε για τα υπερβολικά ποσοστά καισαρικών στη χώρα μας, βλέπουμε τη σειρά «StartUp», διαβάζουμε το «Los Buenos Antifascistas» από τις εκδόσεις Θεμέλιο (αλλά και το «Καπλάνι της Βιτρίνας» στην πρώτη του έκδοση επίσης από το Θεμέλιο) και ακούμε τον Γιάννη Παντελάκη να μας μιλάει για την έρευνά του. Τέλος ακούμε το πανέξυπνο οικονομικό podcast «Κουμάντο στην τσέπη σου» με τον Γιώργο Γεωργίου και την Κλεοπάτρα Κιττή. Για τους συνδρομητές του newsletter επίσης, το πρώτο επεισόδιο «unplugged» είναι στον αέρα. Από το «Γεύση Καϊμάκη». (Που δεν πρόλαβα να σχολιάσω το «Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» πολύ με στεναχώρησε) Aναφορές και links στο valiakaimaki.gr Και στο newsletter www.getrevue.co/profile/valiakaimaki

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/valia-kaimaki/episodes/90-e1sh4f2

Περισσότερα επεισόδια

Νέα παράταση για το TikTok

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι «πιθανότατα» θα παρατείνει την απαγόρευση του TikTok για τρίτη φορά σήμερα, αλλά θα χρειαστεί την έγκριση του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ για να το πράξει. Τι θα γίνει όμως τελικά; Παίζουμε απλώς καθυστερήσεις; Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.

Τα bots που δεν πληρώνουν

Καθώς οι χρήστες εγκαταλείπουν τη Google για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT, μια νέα γενιά bots σαρώνει τον ιστό για να προσφέρει απευθείας απαντήσεις, αυξάνοντας κατακόρυφα την παρουσία της. Η εξάπλωσή τους προκαλεί ανησυχία στους εκδότες, που πασχίζουν να διασφαλίσουν δίκαιη αποζημίωση για το περιεχόμενό τους. Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.

Η Meta επενδύει στην Τεχνητή Νοημοσύνη

H Meta αγόρασε την εταιρεία Τεχνητής νοημοσύνης scale.ai και προσέλαβε το διευθύνοντας σύμβουλο της νεοφυούς εταιρείας να ηγηθεί της ομάδας ΤΝ που έχει δημιουργήσει. Η κίνηση αυτή φανερώνει την επιθυμία της να πρωταγωνιστήσει στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης. Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.