podlist.gr

Με άρωμα Ιταλίας

Γιατί στη Γαλλία και σε πολλές άλλες χώρες οι σερβιτόροι είναι δυσεύρετοι; Ψάχνουμε την απάντηση και μιλάμε και για τα καινούργια ρομπότ-σερβιτόρους. Όχι δεν είναι η αιτία, είναι η λύση. Βλέπουμε τη σειρά «Unorthodox» και μαθαίνουμε για τη ζωή των χασιδιστών Εβραίων της Νέας Υόρκης χάρη στο ομώνυμο βιβλίο της Ντέμπορα Φέλντμαν (εκδόσεις Παπαδόπουλος) και μετά αλλάζουμε κλίμα και πάμε να απολαύσουμε λίγο Ρίκι Τζέρβες στο Derek και το After Life. Και κλείνουμε με το Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού (ItalyOnStage) απ’ όπου ξεχωρίζουμε την αστυνομική σειρά «Η αλήθεια του Αλιγάτορα» (το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη). Σημειώσεις στο newsletter: https://www.getrevue.co/profile/valiakaimaki/issues/19-11-2021-887632

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/valia-kaimaki/episodes/ep-e1sh4ia

Περισσότερα επεισόδια

Neo Gamma: Ένα οικιακό ρομπότ

Η νορβηγική εταιρεία ρομποτικής 1X παρουσίασε την Παρασκευή το πιο πρόσφατο οικιακό ρομπότ της, το Neo Gamma. Είναι σχεδιασμένο για οικιακό περιβάλλον. Οι εικόνες του ρομπότ το δείχνουν να εκτελεί μια σειρά από οικιακές εργασίες, όπως να φτιάχνει καφέ, να πλένει τα ρούχα και να σκουπίζει με ηλεκτρική σκούπα. Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.

Η αρνητική δημοφιλία των Μασκ και Ζάκερμπεργκ

Μια μελέτη του Pew Research Center διαπίστωσε ότι οι απόψεις των Αμερικανών για τον Elon Musk και τον Mark Zuckerberg είναι περισσότερο αρνητικές παρά θετικές. Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.

Γερμανία: Οι αλγόριθμοί προμοτάρουν το AfD

Οι αλγόριθμοι που κάνουν συστάσεις παρακολούθησης που στο TikTok και το X είχαν ενδείξεις σημαντικής πολιτικής προκατάληψης και μάλιστα υπέρ της ακροδεξιάς λίγο πριν τις χθεσινές ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, σύμφωνα με μια έρευνα της ΜΚΟ Global Witness. Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.