podlist.gr

Με άρωμα Ιταλίας

Γιατί στη Γαλλία και σε πολλές άλλες χώρες οι σερβιτόροι είναι δυσεύρετοι; Ψάχνουμε την απάντηση και μιλάμε και για τα καινούργια ρομπότ-σερβιτόρους. Όχι δεν είναι η αιτία, είναι η λύση. Βλέπουμε τη σειρά «Unorthodox» και μαθαίνουμε για τη ζωή των χασιδιστών Εβραίων της Νέας Υόρκης χάρη στο ομώνυμο βιβλίο της Ντέμπορα Φέλντμαν (εκδόσεις Παπαδόπουλος) και μετά αλλάζουμε κλίμα και πάμε να απολαύσουμε λίγο Ρίκι Τζέρβες στο Derek και το After Life. Και κλείνουμε με το Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού (ItalyOnStage) απ’ όπου ξεχωρίζουμε την αστυνομική σειρά «Η αλήθεια του Αλιγάτορα» (το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη). Σημειώσεις στο newsletter: https://www.getrevue.co/profile/valiakaimaki/issues/19-11-2021-887632

Πηγή: https://podcasters.spotify.com/pod/show/valia-kaimaki/episodes/ep-e1sh4ia

Περισσότερα επεισόδια

Νέα παράταση για το TikTok

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι «πιθανότατα» θα παρατείνει την απαγόρευση του TikTok για τρίτη φορά σήμερα, αλλά θα χρειαστεί την έγκριση του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ για να το πράξει. Τι θα γίνει όμως τελικά; Παίζουμε απλώς καθυστερήσεις; Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.

Τα bots που δεν πληρώνουν

Καθώς οι χρήστες εγκαταλείπουν τη Google για εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT, μια νέα γενιά bots σαρώνει τον ιστό για να προσφέρει απευθείας απαντήσεις, αυξάνοντας κατακόρυφα την παρουσία της. Η εξάπλωσή τους προκαλεί ανησυχία στους εκδότες, που πασχίζουν να διασφαλίσουν δίκαιη αποζημίωση για το περιεχόμενό τους. Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.

Η Meta επενδύει στην Τεχνητή Νοημοσύνη

H Meta αγόρασε την εταιρεία Τεχνητής νοημοσύνης scale.ai και προσέλαβε το διευθύνοντας σύμβουλο της νεοφυούς εταιρείας να ηγηθεί της ομάδας ΤΝ που έχει δημιουργήσει. Η κίνηση αυτή φανερώνει την επιθυμία της να πρωταγωνιστήσει στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης. Κουβεντιάζουμε με τον Χρήστο Μιχαηλίδη στον «Καθρέφτη» του Πρώτου.